Gasztronómia

Itt találod az összes cikket a „gasztronómia” témában!

A készpénz napjai meg vannak számlálva a vendéglátásban

A készpénz napjai meg vannak számlálva a vendéglátásban

A szakértők a digitalizációt egyfajta hatékonyságnövelő eszközként definiálják – de mit ad a gasztrovállalkozások fejlődéséhez? Miért fontos ebbe fektetni? Ezeket a kérdéseket vitatták meg a Piqniq Budapest rendezvényén Budapesten.
2021. 09. 22., 11:00
Október elejéig érhető el a NetPincér applikációja

Foodpanda néven, új arculattal működik tovább a NetPincér szeptember 28-ától; a tervek szerint október elejétől pedig vény nélkül kapható gyógyszerek és patikai termékek is rendelhetők a foodpanda kiszállítással.

2021. 08. 25., 20:00
Ez történt velünk a pandémia alatt

Számottevően, hét százalékkal emelkedett a túlsúlyosak aránya a felnőtt lakosság körében Magyarországon, a koronavírus-járvány kitörése óta.

2021. 07. 31., 17:00
Olasz fagyigyártókat sikerült leköröznie a magyar cégnek

Nagy érdeklődés mellett zajlott ebben az évben az Év Fagylaltja verseny, ahol külön mérettették meg magukat a cukrászdák és az alapanyaggyártók is. Az utóbbi kategóriában főleg nemzetközi cégek képviseltetik magukat, idén mégis hazai győztest köszönthettünk.

2021. 07. 05., 13:00
A Diageo és a Zwack így segíti az újrainduló vendéglátóhelyeket

A vendéglátó szektor újraindulását segítve, a Diageo, a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata, valamint a Zwack Unicum, a Diageo termékeinek magyarországi forgalmazója közösen 508 partnerüket megajándékozzák egy-egy induló italcsomaggal.

2021. 06. 23., 20:00
Dilemma a fagyi körül: elvitelre vagy helyben nyalva?

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint nagy valószínűséggel nem okoz majd forgalomcsökkenést, hogy augusztus 1-től megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs az ételkiszállításra és elvitelre.

2021. 06. 02., 16:00
Megnyílt Siófok első, kizárólag mentes termékeket áruló kávézója

Pármai sonkás szendvics, poharas zserbó és somlói desszert – ez csak pár finomság abból a kínálatból, amit Siófok első kizárólag mentes termékeket áruló családi kávézójában lehet megkóstolni. Ez az első olyan hely a városban, ami kizárólag mentes termékeket tart az étlapon.

2021. 04. 25., 09:00
Vasárnaptól átjárhatóak a Szép-kártya alszámlái

Az év végéig szabad az átjárás a Szép-kártya egyes alszámlái között, így mintegy egymillió munkavállaló bármelyik Szép-kártya zsebből fizethet a szálláshelyért, a vendéglátásért vagy a szabadidős-szolgáltatásért vasárnaptól – tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

2021. 04. 23., 15:15
Algoritmus, zeneszerzés, a bor hangja

„Egy nap azon kaptam magam, hogy a fülemhez emeltem a poharam és elgondolkodtam, milyen hangja van ennek a bornak” - idézte fel Alain Coulas, az ATS Studios elnöke a projekt inspirációját.

2021. 04. 15., 11:30
A bikavért szeretik az ázsiai vevők

A jövőben intenzívebbé válhatnak a kínai kapcsolatok a Schieber Pincészetnél, miután a szekszárdi borászat a legutóbbi Asia Wine Trophy-n két arany- és egy ezüstérmet is nyert boraival.

2021. 04. 14., 19:45
Három újabb borászat kapott csillagos értékelést a TokajKalauzban

Április 9-én debütált a kétnyelvű TokajKalauz, mely immár negyedik kiadásával mutatja be a történelmi borvidék csodáit a legizgalmasabb pincéktől a helyi gasztronómián, rendezvényeken és legszebb kirándulóhelyeken át a legjobb szálláshelyekig.

2021. 04. 12., 10:45
Hatalmas hírverés a magyar boroknak

A világ legismertebb borszaklapja, a brit Decanter májusi számában 36 oldalas mellékletben mutatja be a magyar borokat és borvidékeket nemcsak a szigetország, hanem az Egyesült Államok közönségének is.

2021. 01. 22., 18:00
Izgalmasabbak ma Villányban a kisebb nevek

Húsz évvel ezelőtt Villány hallatán a nagy nevek (Bock, Gere, Tiffán, Malatinszky, Vylyan) ugrottak be először, teljes joggal, hiszen ők alapozták meg a borvidék hírnevét, alakították ki a villányi vörösborok stílusát.

2021. 01. 06., 17:00
Március 31-ig maradt idejük a vendéglátóhelyeknek

Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata. Január 1-jétől olyan korszerű rendszer jött létre, amely lehetővé teszi az ágazat megfelelően szegmentált és átlátható irányítását.

2021. 01. 05., 13:00
Badacsonyi és partiumi borok nyerték a 2020-as Magyar Bor Nagydíjat

Fehérbor kategóriában a badacsonyi Villa Sandahl 2017-es Rabbit Periscope Rajnai Rizlingje, a vörösborok között pedig a ménesi Balla Géza Pincészet szintén 2017-es Feketeleányka Selectionje nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.

2020. 12. 28., 13:30
Ez lett a legjobb magyar pezsgő a világbajnokságon

2020 a rekordok éve a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon, több mint 1000 pezsgőt értékelt a szakma krémjéből álló zsűri. Az egy hétig tartó virtuális díjátadón37 nagydíjat osztottak ki.

2020. 12. 21., 13:00
Sokat segíthetnek a SZÉP-kártyán maradt összegek

A SZÉP-kártyával kapcsolatos idei tapasztalatokról, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány projektjeiről és a zöld szolgáltatások felértékelődéséről beszélt Princzinger Péter, az alapítvány elnöke.

2020. 12. 01., 13:00
Bízik a minél előbbi újranyitásban a Gusto13 üzletvezetője

A vírushelyzet egyik legnagyobb vesztese a vendéglátás. A Gusto.hu villáminterjú-sorozatában éttermeseket kérdez arról, milyen túlélési stratégiában gondolkodnak. Elsőként a veszprémi Gusto13 üzletvezetőjét, Szakál Bálintot faggatták.

2020. 11. 18., 13:45
A Wolton keresztül is segíthetjük az éttermeket

A közelmúltban bejelentett járványügyi intézkedéseket követően a Wolt visszaállítja több, a tavasszal már bevált szigorú egészségvédelmi intézkedését. A nehéz helyzetbe került éttermeket pedig az elviteles rendelések jutalékának eltörlésével és az éttermeknek felajánlható „borravaló” bevezetésével támogatja a futárcég.

2020. 11. 17., 13:00
Újra megugrott az igény a készétel házhozszállítására

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál friss elemzése szerint a COVID-19 járvány első hullámához hasonlóan a második hullám idején is jelentősen nőni fog az ételrendelések száma. A futárral történő házhozszállítás a fogyasztók számára gyors, kényelmes és biztonságos alternatívát kínál önmaguk vagy családtagjaik ellátására, a vendéglátóhelyek számára pedig kulcsfontosságú lehet a benti fogyasztás miatt kieső bevétel pótlására.

2020. 10. 28., 10:45
Nemzetközi borturisztikai díjat nyert a Taste Hungary

Nemzetközi díjat nyert a magyar borok kóstoltatásával és nemzetközi megismertetésével több mint egy évtizede foglalkozó Taste Hungary csapata, a céget többek között a közösségi média innovatív használatáért jutalmazta az angol The Drinks Business magazin.

2020. 10. 26., 14:30
Ezek az októberi Étterem Hét közönségdíjas éttermei

A 2020. október 9-18. között rendezett XIX. Országos Étterem Hét az ismert körülményekhez képest kiválóan sikerült, sokan foglaltak asztalt a 134 résztvevő étteremben és próbálták ki a 3 fogásos menüajánlatot.

2020. 10. 16., 15:15
2,5 milliárd forinttal száll be a Woltba a Netpincér anyacégének társalapítója

Globális márkává válhat a finn Wolt a NetPincért is tulajdonló Delivery Hero társalapítója, Lukasz Gadowski szerint. A német-lengyel kockázatitőke-befektető 7,5 millió eurót, azaz több mint 2,5 milliárd forintnak megfelelő összeget invesztál a világ 23 országában és több mint 100 városában jelenlévő technológiai cégbe.

2020. 10. 08., 10:45
A gasztronómia csúcsai csábítanak Badacsonyban áprilisig

Októbertől áprilisig Badacsonyban megmászhatjuk a gasztronómia csúcsait: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony olyan arca csábít, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni.

2020. 10. 01., 10:00
Kedvezményes bérleti díj a vendéglátóteraszokra

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel kedvezményes bérleti és közterület-használati díjjal segítik Budapesten a turisztikai ágazat mikro- és kisvállalkozóit – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

2020. 08. 15., 12:00
Gyulán nyitotta meg második franchise éttermét a Creppy

Gyulán megnyílt a város első franchise étterme, a Creppy PalacsintaBistro Gyula. A hazai és a határon túli turisták által előszeretettel látogatott város mostantól a palacsintaimádók úti célja is lehet.

2020. 08. 05., 11:30
Kíváncsi rá, hogy melyik lett Magyarország tortája?

Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a Curiositas (a latin szó különlegességet, de kíváncsiságot is jelent) fantázianevű tortája nyerte idén a Magyarország Tortája versenyt.

2020. 07. 14., 16:30
Folytatja az együttműködést az Agrárkamara a Gasztronómiai Szövetséggel

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség. A megállapodás szorosabbra fűzi és intézményesíti a két szervezet közötti kapcsolatot, ezzel hozzájárul a hazai agrárium és gasztronómia egymás kölcsönös segítésén alapuló fejlődéséhez.

2020. 06. 25., 15:15
Bor busszal csábítják a vendégeket Egerbe

Az Egerbe látogató borkedvelőknek kínál lehetőséget az Egri Bor Busz, hogy egy nap több pincészetbe is eljuthassanak, és így jobban megismerhessék a helyi borkultúrát.

2020. 06. 23., 11:30
Ezek az éttermek kaptak Michelin ajánlást itthon

A Michelin Guide Main Cities of Europe kiadványához tavaly úgy készültek az értékelések, hogy nem tudhatták, melyik étterem tud újranyitni a koronavírus-járvány után.

2020. 06. 16., 12:15
A koronavírus átszabta az ételrendelési piacot

A járvány alatt rengeteg vendéglátóegység morzsolódott le, miközben megrohamozták a Falatozz.hu online ételrendelő portált az új éttermek és megrendelők, illetve nőtt a kosárérték és az online fizetések aránya.

2020. 06. 08., 12:15
Meglepően jó omlettet készített a robot

Mérnökök egy csoportja megtanított egy robotot omlettet készíteni egészen a tojások feltörésétől az elkészült étel tányérra helyezéséig, és még azt is sikerült elérniük, hogy jó ízű ételt készítsen.

2020. 06. 05., 13:45
Már vegán termékeket is kínál a Pápai

Az élelmiszergyártás új korszakába lépett a Pápai Hús Kft. A különösen a sonkáiról híres cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki.

2020. 04. 29., 10:45
Márciusban kevesebb sör fogyott itthon

Tizenhárom százalékkal, 62 ezer hektoliterrel 414 ezer hektoliterre csökkent a belföldi sörforgalom márciusban az előző év azonos időszakához képest. A hónap közepén bevezetett korlátozások hatására kiesett vendéglátóhelyi forgalmat a kiskereskedelmi forgalom emelkedése nem tudta érdemben kompenzálni.

2020. 04. 25., 14:30
Gourmet Fesztivál sem lesz 2020-ban

A hazai gasztronómia legnagyobb seregszemléjét idén már biztosan nem rendezik meg. A Gourmet Fesztivál azonban jövőre igyekszik kárpótolni a kulinária szerelmeseit.

2020. 04. 06., 10:45
Idén ők kapják a Best in Class elismerést

A Budapest Week Publishing 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit, üzleti partnereit, valamint a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó-, szálloda- és más szolgáltatói szféra legjobbjainak.

2020. 03. 11., 16:00
Tokaji Március Nagykóstoló Budapesten

Csaknem 60 Tokaj-hegyaljai pincészet mintegy 160 borával, külön aszúteremmel és minikurzusokkal várja a közönséget a Tokaji Március Nagykóstoló szombaton a budapesti Corinthia Hotelben.

2020. 03. 11., 13:45
Koronavírus – Óvintézkedések, ha ételt rendel

Dél-Koreában a koronavírus terjedésével drasztikusan megugrott az internetes ételrendelések száma. Mivel erre Magyarországon is számítani lehet, a Falatozz.hu ételrendelő portál elkészítette azon ajánlások listáját, amelyek alkalmasak az ismert kórokozók zömének elpusztítására.

2020. 03. 06., 13:45
Nagyon jól szerepeltek a könnyed, illatos fehérborok

A Csubák Családi Pincészet, a Koch Csaba Vinart Pincészet, a Paulus Molnár Borház és a Szentpéteri Borpince egy-egy bora kapta a XIX. Országos Syngenta Borversenyen a legjobbaknak járó SynVino-díjakat a verseny siófoki díjátadóján.

2020. 03. 02., 19:00
Jól áll Horvátország Michelin-csillagos éttermekből

A Pag szigetén található novaljai Boskinac és a korculai LD Terrace étterem kapott újonnan egy-egy Michelin-csillagot a híres gasztronómia kalauz ítészeitől idén. Ezzel már hét Michelin-csillagos étterem van Horvátországban.

2020. 03. 02., 12:15
Márciusban újra hölgyborászok kóstoltatnak

Ismét összejönnek Magyarország nagyszerű borásznői, hogy bemutassák boraikat a közönségnek. A kóstolónak idén is a Sofitel Budapest Chain Bridge ad otthont március 7-én.

2020. 02. 08., 16:00
Ezzel a pezsgővel koccintanak az Oscar-gálán

A francia champagne-ház, mint a 92. Oscar hivatalos pezsgőbeszállítója és az Akadémia hosszú távú partnere, idén hatodik éve tér vissza a gálára, hogy a díjazottak a Piper-Heidsieck limitált különkiadással koccinthassanak február 9-én.

2020. 02. 06., 14:30
Ez vár a felszolgálási díjra nyártól

Július 1-jétől nemcsak a legalább 100 ezer forintot felszámított áfát tartalmazó számláról kell adatot szolgáltatnia vendéglátóhelyeknek az adóhatóságnak, hanem a belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére kiállított számláról is.

2020. 01. 29., 13:00
Mindössze 30 percet adnak a Bocuse-piacozásra

Egy hét múlva kezdődik az év legkiemelkedőbb élelmiszeripari és HoReCA szakkiállítása. Első nap a Bocuse d’Or hazai döntősei a METRO közel ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatják össze az versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat.

2020. 01. 27., 12:15
Visszamenőlegesen csökkenti ökológiai lábnyomát a Wolt

Karbonsemlegesnek lenni kötelező, de ma már nem feltétlenül elég. Ezért dolgozik a gasztrotech Wolt azon, hogy alapításának évéig visszamenőleg is eltüntesse ételkiszállítási tevékenységéből a széndioxidot.

2020. 01. 22., 16:15
Tíz oldalt szentelt a presztízsmagazin a Terféziának

Egy évvel ezelőtt írt a Gusto arról, hogy Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízs cukrászkiadványába.

2020. 01. 03., 19:00
Magyar Bor Nagydíj 2019 – szigligeti és villányi borok nyertek

Fehér bor kategóriában a hegymagasi Szászi Birtok 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje, a vörös borok között pedig a villányi Tiffán's Pincészet Grande Selection 2015-ös házasítása nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.

2020. 01. 02., 12:00
Egy eurós pert vesztett a Michelin-csillagos séf

Marc Veyrat francia séf elvesztette perét a Michelin francia étteremkalauz ellen, amit azért indított, mert étterme idén csak két csillagot kapott a korábbi három helyett.

2019. 12. 14., 08:22
Par Excellence: ők lettek idén a legjobbak

Idén is öt kategóriában ítélte oda Par Excellence szakmai díjait a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely immár hatodik éve díjazza a legjobb magyarországi pincészetet, borkereskedőt, boros éttermet, szakírót, valamint oktatót.

2019. 12. 10., 13:15
Borsóhús a közétkeztetésben: mennyire ízlik a gyerekeknek?

Mikulás napján 265 gyermek kapott húsmentes bolognai spagettit, melyet a hús helyett teljes egészében borsófehérjéből állítottak elő. A teljes mértékben hazai innovációt egy budapesti általános iskola tanulói próbálhatták ki először.

2019. 12. 03., 12:30
Ők kapták a SOMLÓÉRT – Tornai Endre emlékdíjat

Alapításának 70., és alapítója, Tornai Endre születésének 95. évfordulója tiszteletére a Tornai Pincészet a Somlókörnyéki Önkormányzatok Szövetségével és a Somlói Borrend Egyesülettel közösen 2016-ban létrehozta a SOMLÓÉRT – Tornai Endre emlékdíjat.

2019. 11. 17., 14:15
Debrecenben nyílik a Creppy PalacsintaHáz első franchise étterme

A nemzetközi szinten is egyedülállónak számító gasztronómiai különlegességet nyújtó Creppy, egy családi vállalkozásból indult 13 évvel ezelőtt Miskolcról. Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően a Creppy mára sikeres franchise márkává nőtte ki magát.

2019. 10. 22., 09:30
Lehet szavazni a Tornai Endre emlékdíjra

Alapításának 70., és alapítója, Tornai Endre születésének 95. évfordulója tiszteletére a Tornai Pincészet a Somlókörnyéki Önkormányzatok Szövetségével és a Somlói Borrend Egyesülettel közösen 2016-ban létrehozta a SOMLÓÉRT – Tornai Endre emlékdíjat.

2019. 10. 11., 13:30
Nettó 550 forintból főznek 3 fogásos menüt

A hétvégén megkezdődnek a közétkeztetési szakácsverseny elődöntői, a téma ezúttal a nyári ételek – tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a honlapján.

2019. 09. 02., 15:30
Megtanítják, hogyan kell párizsit, hurkát, májast készíteni

Ősszel folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága szervezésében a „TANULJUNK EGYÜTT!” programsorozat, újabb húsipari témákkal. Ezúttal a vörösáru-gyártás (párizsi), valamint a töltelékáru-gyártással (hurka, májas) ismerkedhetnek meg a résztvevők.

2019. 07. 30., 08:45
Kit jutalmaznak idén a Gundel Károly-díjjal?

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére idén is felhívást hirdet a Gundel Károly-díj elnyerésére.

2019. 06. 12., 13:15
Debrecenbe költözik a csúcsgasztronómia

Június 14. és 16. között rendezik meg a 80 éves Nagyerdőben, a Békás-tó partján a Debrecziner Gourmet Fesztivált. Idén a helyi értékek kerülnek a középpontba.

2019. 06. 07., 14:45
Maráczi Imre álmodta meg az új koncepciót

Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal és új gasztronómiai koncepcióval megújult a Danubius Hotel Helia Episode étterme, valamint a szálloda terasza.

2019. 05. 31., 13:15
Új életet kezdtek Gere Attila Fricijei

A 2010-es évjárat a vörösborok szempontjából sok kihívást tartogatott, viszont Gere Attila villányi borász ekkor készített először gyöngyözőbort.

2019. 05. 06., 13:31
Ők kapták idén az Aranyszalagot

A Magyar Gasztronómiai Egyesület 2019-ben négy termelőnek ítélte oda az Aranyszalag Minőség tanúsító védjegyet.

2019. 04. 15., 13:15
Budapesten is megkóstolhatja Brad Pitt rozéját

A laikusok számára valószínűleg nem cseng ismerősen a Château Miraval borászat neve. Pedig a francia borászat már 8 éve Angelina Jolie és Brad Pitt tulajdonában van.

2019. 03. 21., 12:33
Jön a XIII. Nemzetközi Sörverseny és Sörmustra

A sörágazat dinamikus fejlődésének fenntartása mellett a kormány törekszik a minőségi sörök piacának élénkítésére és a kézműves sörök szegmensének szélesítésére – mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán, a XIII. Nemzetközi Sörverseny és Sörmustra beharangozó sajtótájékoztatón, Budapesten.

2019. 03. 06., 08:45
A legjobb séfek randevúznak májusban a Millenárison

Kétcsillagos bécsi séf, a koreai és az orosz konyha fenegyerekei mellett a legjobb olasz pezsgő is bemutatkozik május 16-19. között az OTP Bank Gourmet Fesztiválján a budapesti Millenárison.

2019. 03. 05., 08:00
Elkezdődött a szezon a budafoki pincékben

Újra várja a látogatókat az Európában egyedülálló budafoki pincevilág. Minden hónap első szombatján indulnak a buszok a Bálnától, hogy a vendégek borokat és pezsgőket kóstolhassanak.

2019. 01. 08., 17:00
Büszkén főz a Gundel a Miniszterelnökségnek

A Gundel étterem nyerte el a Miniszterelnökség hivatalos eseményeinek gasztronómiai kiszolgálására, valamint a dolgozók számára munkahelyi étkeztetés biztosítására kiírt pályázatot.

2019. 01. 02., 17:15
Ahol a kisfröccsöt nyalni lehet

Aki habzsol, az nem élvezi annyira az ízeket. A sütemény lassan készül, és meg kell adni az elfogyasztás módját is – állítja ifjabb Bergmann Ernő.

2018. 12. 06., 18:02
Jönnek a Bárány napok

A bárány- és juhhúst igyekszik népszerűsíteni országszerte a péntektől vasárnapig tartó Bárány napok elnevezésű kezdeményezés.

2018. 11. 24., 11:30
A vadételeké a főszerep a Füred Gastrón

Kétnapos gasztronómiai fesztivál helyszíne ezen a hétvégén Balatonfüred. A szombaton délelőtt kezdődő programsorozatra koncertekkel is várják az érdeklődőket.

2018. 10. 30., 15:00
Kié lesz a Pannónia Aranygyűrű?

A Pannónia Női Borrend idén is meghirdeti „Pannónia Aranygyűrű” pályázatát, amelyre 35 évnél fiatalabb borászok jelentkezhetnek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Bár a neobankok és a nemzetközi trendek azt erősítik, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások vezetői ne pénzügyi operatív teendőkbe öljék a drága idejüket ahelyett, amihez igazán értenek, az ehhez szükség digitális megoldások hazánkban még nem vagy csak ritkán hozzáférhetőek. Lemák Gábor, a FinTechShow-t szervező FinTech Group társalapítója ezért tartja fontosnak, hogy a rendezvényükön megvizsgálhatják: ki, hogyan és mit tehet azért, hogy a mikrovállalkozások és kkv-k pénzügyei sokkal egyszerűbben intézhetőek legyenek. Rá is mutatott néhány olyan digitális gyakorlatra, ami kellően jövőbe mutató ahhoz, hogy a hazai vállalkozások is alkalmazzák végre.
A vendéglátóipari vezetők részéről a feladatok delegálásának hiánya az egyik legsúlyosabb probléma, ami miatt nehezen áll talpra az ágazat a COVID utáni években. Továbbra is érezteti hatását, hogy a pandémia szétverte a jól kialakult szakmai közösségeket, a vendéglátósok már nem vagy alig járnak össze eszmecserére és a tudás átadására, amiből pedig kölcsönösen, mindenki profitálhatna. Persze erre a helyzetre is van megoldás: hozzá kell látni a céges mikroközösségek, aztán a nagyobb együttműködések felépítéséhez – osztotta meg a BizniszPlusz csatornával Gréczi Szilárd, a Skill Trade operatív és projektmenedzsere.
A legtöbb munkavállaló nem díjazná, ha a home office határait szűkebbre szabná a munkahelyük, de a felük csak emiatt azért nem mondana fel – legalábbis rögtön. A cégek nem kapkodnak a keretek módosításával, amit valószínűleg jól tesznek, pedig az alkalmazottakat aligha érné váratlanul. Milyen arányban morzsolódnának le a dolgozók a távmunka elvételével? Milyen előnyeit és hátrányait érzik a pandémiából örökölt gyakorlatnak napjainkban? A Profession.hu felmérte, Dencső Blanka piackutatási és üzletfejlesztési szakértő pedig összefoglalta, mire érdemes számítani home office fronton a közeljövőben.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS