A tavalyi koviubileves után idén mivel lehet nyerni?

2020. 06. 24., 12:15

A Balatoni KÖR és a We Love Balaton 2015 óta minden évben meghirdeti az Év Strandétele versenyt.

Az idén kétfordulós lett a megmérettetés, az első körben a nagyközönség szavazhatott kedvenc balatoni bisztrójára. Több száz szavazat alapján 24 strandbüfé, bisztró és étterem került az elődöntőbe, közülük választja ki a második fordulóban a szakmai zsűri a 6 döntőst, majd a győztest – írja a Gusto.

A Balatoni KÖR versenyben nem érintett tagjai és a We Love Balaton stábja július 1-ig járja végig és pontozza a helyeket. Öt kritériumot értékelnek ötpontos rendszer alapján, az ételek minőségét, a regionális alapanyagok arányát, az ár-érték arányt, a hely megjelenését és dizájnját, valamint a kiszolgálás minőségét.

Így a maximális elérhető pontszám 25 lesz. A legmagasabb pontszámot kapó 6 strandbüfé bekerül a döntőbe, és innentől már az ételeké a főszerep, a bisztrók beach foodokkal indulhatnak.

Tavaly a Tiki Beach Bisztró Zamárdiból a koviubilevesével győzött.

Az idei versenyzők:

  • A Konyha 2.0, Gyenesdiás,
  • A Konyhám, Balatonfenyves,
  • Aligha Kert Club, Balatonaliga,
  • Bambusz Büfé, Balatongyörök,
  • Cantine, Balatongyörök,
  • Fapipa, Fonyód,
  • Fogas Bisztró, Alsóörs,
  • Fröccsterasz és Strandgrill Erika, Balatonmáriafürdő,
  • Halvödör, Balatonszemes,
  • Kis Kapitány, Zamárdi,
  • Málna Büfé, Balatonlelle,
  • Mistral Bistro, Balatonlelle,
  • Parti Bisztró, Zamárdi,
  • Port Étterem, Balatonmáriafürdő,
  • Rock Burger Cirkusz, Balatonszemes,
  • Somogyi Lángosozó, Balatonboglár,
  • Spéci Hot Dog & Krumpli, Balatonboglár,
  • Süss Fel Nap Strandbisztró, Balatonalmádi,
  • Tengósok Kikötője, Balatonakarattya,
  • Tiki Beach Bisztró, Zamárdi (a címvédő),
  • Viktor Bor- és Vendégház, Balatonmáriafürdő,
  • Villa Strandbisztró, Balatonlelle,
  • Vitorlás Bisztró, Keszthely
  • + a Kalóz, Fövenyes, ami azonban nem indul a versenyen, mivel az üzemeltető Nagy-Golyán Nikoletta lesz a döntő egyik zsűritagja.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-23 14:45:29
Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS