A tavalyi koviubileves után idén mivel lehet nyerni?

2020. 06. 24., 12:15

A Balatoni KÖR és a We Love Balaton 2015 óta minden évben meghirdeti az Év Strandétele versenyt.

Az idén kétfordulós lett a megmérettetés, az első körben a nagyközönség szavazhatott kedvenc balatoni bisztrójára. Több száz szavazat alapján 24 strandbüfé, bisztró és étterem került az elődöntőbe, közülük választja ki a második fordulóban a szakmai zsűri a 6 döntőst, majd a győztest – írja a Gusto.

A Balatoni KÖR versenyben nem érintett tagjai és a We Love Balaton stábja július 1-ig járja végig és pontozza a helyeket. Öt kritériumot értékelnek ötpontos rendszer alapján, az ételek minőségét, a regionális alapanyagok arányát, az ár-érték arányt, a hely megjelenését és dizájnját, valamint a kiszolgálás minőségét.

Így a maximális elérhető pontszám 25 lesz. A legmagasabb pontszámot kapó 6 strandbüfé bekerül a döntőbe, és innentől már az ételeké a főszerep, a bisztrók beach foodokkal indulhatnak.

Tavaly a Tiki Beach Bisztró Zamárdiból a koviubilevesével győzött.

Az idei versenyzők:

  • A Konyha 2.0, Gyenesdiás,
  • A Konyhám, Balatonfenyves,
  • Aligha Kert Club, Balatonaliga,
  • Bambusz Büfé, Balatongyörök,
  • Cantine, Balatongyörök,
  • Fapipa, Fonyód,
  • Fogas Bisztró, Alsóörs,
  • Fröccsterasz és Strandgrill Erika, Balatonmáriafürdő,
  • Halvödör, Balatonszemes,
  • Kis Kapitány, Zamárdi,
  • Málna Büfé, Balatonlelle,
  • Mistral Bistro, Balatonlelle,
  • Parti Bisztró, Zamárdi,
  • Port Étterem, Balatonmáriafürdő,
  • Rock Burger Cirkusz, Balatonszemes,
  • Somogyi Lángosozó, Balatonboglár,
  • Spéci Hot Dog & Krumpli, Balatonboglár,
  • Süss Fel Nap Strandbisztró, Balatonalmádi,
  • Tengósok Kikötője, Balatonakarattya,
  • Tiki Beach Bisztró, Zamárdi (a címvédő),
  • Viktor Bor- és Vendégház, Balatonmáriafürdő,
  • Villa Strandbisztró, Balatonlelle,
  • Vitorlás Bisztró, Keszthely
  • + a Kalóz, Fövenyes, ami azonban nem indul a versenyen, mivel az üzemeltető Nagy-Golyán Nikoletta lesz a döntő egyik zsűritagja.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS