A Balatoni KÖR és a We Love Balaton 2015 óta minden évben meghirdeti az Év Strandétele versenyt.
Az idén kétfordulós lett a megmérettetés, az első körben a nagyközönség szavazhatott kedvenc balatoni bisztrójára. Több száz szavazat alapján 24 strandbüfé, bisztró és étterem került az elődöntőbe, közülük választja ki a második fordulóban a szakmai zsűri a 6 döntőst, majd a győztest – írja a Gusto.
A Balatoni KÖR versenyben nem érintett tagjai és a We Love Balaton stábja július 1-ig járja végig és pontozza a helyeket. Öt kritériumot értékelnek ötpontos rendszer alapján, az ételek minőségét, a regionális alapanyagok arányát, az ár-érték arányt, a hely megjelenését és dizájnját, valamint a kiszolgálás minőségét.
Így a maximális elérhető pontszám 25 lesz. A legmagasabb pontszámot kapó 6 strandbüfé bekerül a döntőbe, és innentől már az ételeké a főszerep, a bisztrók beach foodokkal indulhatnak.
Tavaly a Tiki Beach Bisztró Zamárdiból a koviubilevesével győzött.
Az idei versenyzők:
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.