Itt találod az összes cikket a „Gourmet” témában!
Akkor omlott össze bennem a Kádár-rendszer, amikor életemben először beledugtam az ujjam egy nutellás üvegbe.
Teszteltük a Roastinót, vagyis azt az kis otthoni pörkölőt, ami a világ legrangosabb szakmai rendezvényéről a legjobb új termék díját hozta el.
Attilának gyerekkori becsípődése a méz, egyenes út vezetett oda, hogy méz sommelier váljon belőle.
Egy extra szűz olívaolaj számomra ugyanolyan élmény, mint egy jó bor.
Jó érzés, hogy nagyon sok ember képes nagyon sok kilométert utazni egy finom ebédért vagy egy stílusos vidéki gasztronómiai tematikájú rendezvényért.
Étteremből SVÉTterem.
Hogy segítsünk elkerülni a csalódást, vegyük végig az alapfogásokat.
A Natura Hill étterem márciusi borvacsorája minden szempontból olyan közel volt a természethez, amennyire az egy étteremben lehetséges.
A március 9-i Mini SVÉT a súlyos ételsor ellenére nem csak a kosztról szólt. Ugyanilyen fontos a hangulat és az évről-évre összeverődő remek társaság.
Híres séfekkel és kiváló borászokkal együtt azt kutattuk, hogyan lehetne tágítani a tokaji borok gasztronómiai horizontját. Történelmi pillanatnak lehettünk tanúi.
Sosem tudok végérvényesen dönteni a spanyol vagy az olasz olajok között, mert mindig érnek meglepetések.
A budai üzlet különlegessége a nemzetközi és hazai prémium italkínálat legjavának értékesítése, a soft drinkektől egészen az olasz vagy dél-amerikai borokig.
Először a címkéje tetszett meg. Mivel semmit nem tudtunk erről a spanyol olívászatról, a garanciát az jelentette, hogy jelen van a pomázi igaziolíva, a minőségi olívaolaj-kultúra szaküzletben, és a Bortársaság polcain is.
Hogy új gasztronómiai kultúrával gazdagítsa Budapestet.
Németországban 10 étterem rendelkezik a legmagasabbnak számító elismeréssel.
Wenshan Baozhong Supreme 2020.
Bezár a budapesti gasztronómia kultikus étterme.
Izgalmas divattörténeti pillanatot idéz.
A COVID-válságról és arról, hogyan élték meg a november 2-ai terrortámadást.
A 2021-es kiadványt a koronavírus-járvány miatt közönség nélkül mutatták be.
Nem is akárhol.
Éttermeseket kérdezünk.
Ha rajtam múlik, megkapja a maximumot.
Bocuse d'Or 2020. Tallin.
Hagyományos ízek a legmodernebb konyhatechnológiával.
A vendégek legnagyobb biztonságára törekszenek.
Nyarunk legütősebb élményei.
Hazai ízek, természetes alapanyagok.
Nagy nevek találkoznak.
Nem is egy, hanem kettő.
Ráadásul 100 százalék hojiblanca fajtából préselték.
Halünnep határok nélkül.
Alapjaiban gondolták újra a gasztronómiai koncepciót.
A bekerüléshez komoly borkínálat szükséges.
Az idén kétfordulós lett a megmérettetés.
Egy top étteremmel kevesebb Budapesten.
Itt az eperszezon.
Pizza, Kávé, Világbéke.
Íme a desszertek világbajnoka.
Egyetlen magyarként.
Vagány ízkombinációk.
Későbbi időpontban sem.
Nem túl munkás, de türelem kell hozzá.
Kenyéren és extra szűz olívaolajon elélünk.
Felhívás!
Easy Wine.
Jellemeztek, elemeztek, vizsgáltak.
Ma is benne van a top 10-ben.
Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díj.
Idén izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők.
Erős volt a mezőny.
A magyar Bocuse eddigi legkiélezettebb versenye zajlott ma.
Kisorsolták.
Sorsolással döntik el.
Menyhárt Attila és Fekete Antonio.
Az emlékezés öröme.
Megkóstoltuk a chocoMe karácsonyi válogatását.
A magyar döntő február 5-én lesz!
Kés, Villa, Buda.
Megőrzi a legfontosabb stílusjegyeket.
Ha igazi extra szűz olívaolajat szeretnénk, három infónak kell a palackon szerepelnie.
Idegen kultúrák, emberek, kulináris élmények.
A vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják.
Az elmúlt 15 év mérlege.
A legjobbak mérik össze tudásukat.
Édes Napok Budapest.
Egy grafikai Michelin-csillaggal egyenértékű.
Még bele sem szagoltunk az étlapba, máris kivívta szimpátiánkat.
A legmagasabb elismerés.
Az ételsorban az elmúlt 12 év tapasztalatait integrálja.
200 tételes borlapot fog kezelni.
A klasszikus angol reggelitől a glutén- és tejmentes gofriig.
A legendás Lou Lou étterem alapítója kiköltözött a szabadba.
A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire.
Csúcsséfek.
Rendkívüli alapanyag nélkül nincs jó konyha.
A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben.
Friss étterem koncepcióval és két új séffel erősít a Budapest Marriott Hotel.
Az eddigi legizgalmasabb nemzetközi felhozatal.
Csúcsmenük kedvezményes áron.
Volkswagen-Dining Guide 2019.
A gasztronómia Oscar-díja.
Bocuse d'Or 2019.
Bocuse d'Or 2019.
Rekordméret.
Négy magyar étterem szerepel a legjobbak között.
Romkocsmahangulat kívül-belül.
Találkozzunk a Vitorlás téren, november 24-25-én.
Ha eddig nem tudta, mi az a gofcsi, akkor most megtudhatja.
Teszteltük Budapest egyetlen gasztrohajóját.
Végre megvalósul a közös álom: saját fine dining étterem.
Kár, hogy csak a rossz hírnek van hírértéke.
Véget ért a Bocuse d’Or 2018 szakácsverseny európai döntője Torinóban.
A magyar csapat bizakodva várja az eredményhirdetést.
Ha csak egyet kóstol, ezt ne hagyja ki.
Néhány jó tanács, mit rendeljünk, ha arra járunk.
Két hete nyitott az Arany Tacskó bistro.
Már nem az a kérdés, miért veszítette el a Michelin-csillagot.
Különleges tortával ünnepel a patinás cukrászda.
Íme a 2018-as magyar Michelin-csillagok. Ezekben a pillanatokban derült ki, mi a helyzet a hazai csillagokkal.
Budapestre érkezik a világ tizedik legjobb étterme.
Közzétették a nemzetközi szakácsverseny idei európai döntőjének mezőnyét.
Fiatal tehetségek.
Akkor is izgalmas olvasmányok, ha soha semmit nem főzök meg belőlük.
Az ezer legjobb étterem között.
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.
Hamar híre ment az itt készülő termékek magas minőségének.
Bizonyítottan a világ legjobbjai között.
Most dől el, kik csatlakoznak még a 2016-ban már továbbjutott nemzetek mellé.
Minden, amit az olívaolajról tudni érdemes.
Az igazi kenyérnek lelke van.
Nemcsak az Eszterházy- vagy a Dobos-tortát porolta le és töltötte meg új jelentéssel, de újraértelmezte a sütemény és desszert fogalmát is.
Elsőként aratott háromcsillagos győzelmet.
Az igazság az, hogy nincs itt semmiféle legenda.
Evolúciós nyári menü hat helyen!
Flip-flop papucsban ne ide menjünk borozni.
Bicsár Attila modern magyar konyhát ígér.
Átadták az első Gourmet-díjat.
"A gasztronómia végre megtanult magyarul (is) beszélni."
Egy okkal több, amiért érdemes a Hold utcai piac felé venni az irányt.
A Szekszárdi borvidék pályázatot hirdetett, új arculatát kellett megtervezni úgy, hogy egyszerre legyen modern, de azért a hagyományokat se rúgja fel teljesen.
Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Az Év Szaloncukra versenyt, amin az összes hazai szaloncukrokat gyártó cukrászda és gyártó szaloncukrai ringbe szállhattak.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.