Egyéb

Itt találod az összes cikket a „Egyéb” témában!

A sószórás is lehet luxus

A sószórás is lehet luxus

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.
2024. 05. 17., 10:00
Két jó kés elég lehet egy életre

A japán késeket filmek, könyvek és legendák táplálta misztikum lengi körül. A valóság viszont szerethetőbb a meséknél.

2024. 03. 19., 14:05
Bajban a magyar termőtalaj

Március 20-án a termőföld állapotára és fontosságára szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét.

2022. 04. 27., 19:24
Egy anyuka zseniális ötlete: a gluténjelző kutya

Európában még sosem volt ilyen kutya, Nóra kiválasztott egy menhelyen élő kutyát, GoFree-t, majd a NEO és egy külföldi kiképző segítségével kiképezte ő maga gluténjelzőnek a kislánya mellé.

2021. 12. 27., 13:31

Az elmúlt években nemcsak a generációváltás okozott kihívásokat a munkaerőpiacon, a járványhatás is felforgatta az eddigi munkakultúrát. Nemcsak tudatosabbak lettünk, de kevesebbet is fogyasztunk. Ez pedig új szemléletet teremtett: a munkavállalók ma már elutasítják a klasszikus sémákat, és új módszerekre, motiváló, fenntartható munkakörnyezetre vágynak.

2021. 11. 29., 13:29

18 éves korára a fiatalok többsége előtt jókora elváráshalom tornyosul, és ezek közül még a könnyebben teljesíthetőek közé tartozik a minél fényesebb eredmény a matek- vagy történelemérettségin. Kimondatlan elvárás ugyanis, hogy ekkorra már minden valamire való diák pontosan tudja, mivel is szeretne foglalkozni a következő negyven évben, illetve ehhez pontosan milyen további képzésre van szüksége. De tényleg ilyen egyszerű lenne mindez? Aligha.

2021. 11. 27., 13:23

A bőr védőrétegünk, tükrözi belsőnket, testi és lelki folyamataink megjelennek rajta, mint egy festővásznon. Kamaszkortól kezdve a felnőtté válással, átalakulással járó bőrhibák nemtől függetlenül megkeserítheti a lányokból nőkké, fiúkból férfiakká váló fiatalok mindennapjait, miközben a szociális kapcsolataik meghatározóbbak, mint azelőtt.

2019. 08. 27., 19:47

Gasztronómiai szakíró volt, a Vendéglátás magazin egykori főszerkesztője.

2018. 06. 29., 15:28

Átadták a Bock pincészet szőlőmagtabletta-gyártó üzemét Villányban.

2018. 05. 01., 15:44

A kertben és a teáscsészémben egyszerre nyílik a gyöngyvirág.

2017. 11. 21., 10:03

Az erdő fogyasztható növényei és állatai inspirálták a High Note SkyBart.

2017. 09. 15., 14:55

Az egyre testesebb borokat egyre sűrűbb és mélyebb belső konfliktusok követik.

2016. 11. 24., 18:07

A megújult Gusto december elején megjelenő számában Zirig Árpád a zebegényi Natura Hill étteremről írt. Íme egy kis ízelítő belőle:

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS