Ezzel a recepttel indítjuk az idei kekszszezont

Ezzel a recepttel indítjuk az idei kekszszezont

A nem is annyira matcha-, mint inkább pisztáciazöld keksz állaga egyszerre omlós és roppanós, az aromája pedig épp csak annyira egzotikus a zöldtea-portól, hogy akinek bejön ez az ízvilág, egy életre rákattanjon.
2022. 10. 20., 09:47
Keresik a magyarok kedvenc egészséges ételét

Versenyben az ananászhamburger és a zöldségfasírt is. A kutatásban részt venni és szavazni november 30-ig a www.miteszikazorszag.hu oldalon lehet, ahol receptek és nyeremények is várják az érdeklődőket.

2022. 10. 15., 12:38
Ezek a világ első, amforában érlelt pálinkái

A gyümölcsök kiválasztását, a lepárlást és az érlelési folyamatot az idén 20 éves Agárdi főzőmestere, Vértes Tibor felügyelte, míg az érleléshez használt amforákat a Légli Kerámia Manufaktúrában Légli Attila fazekasmester felügyelete mellett készítették.

2022. 10. 02., 19:53
Generációk fognak emlékezni erre a borra

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

2022. 09. 26., 20:12
Magyar rekordkísérlet japán teával

A népszerű Kálvin téri matcha teázó, a Matcha Tsuki előtti terasz egy délutánra átalakul és két magyar rekordkísérlet helyszíne lesz.

2022. 09. 22., 13:54
Kávéval töltik meg az Akváriumot

Október 2-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák várják a közönséget.

2022. 09. 21., 15:05
Októberben kell étterembe menni

Egyes esetekben kifejezetten ritka és különleges fogások is bekerülnek a kínálatba, így összességében az Étterem Hét kínálata magasabb színvonalú, mint valaha.

2022. 09. 07., 13:29
Rezsicsökkentés spagettivel

Pár éve még megkövezték volna a Nobel-díjas fizikust, Giorgio Parisit azért az állításáért, amit a minap tett közzé közösségi oldalán, tudniillik, hogy a tésztát a lekapcsolt gáz vagy elektromos főzőlap fölött is meg lehet főzni.

2022. 09. 03., 19:19
A legjobb magyar chardonnay-t kóstoltuk

Amikor azt mondom, az egyik legjobb magyar chardonnay-t pörgetem a poharamban, noha nem PC, valójában azt gondolom, ez a legjobb, ennél jobbat nemigen tudok elképzelni. Bocsánat, szegényes a fantáziám.

2022. 08. 15., 13:29
Ez a ceruza koktélparadicsomot terem

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

2022. 08. 13., 19:19
Japán whiskyben még sosem csalódtunk

Ha japán, akkor letisztultság, kifinomultság, legyen az kert, festészet, tea, autó vagy szamuráj kard. Fokozottan igaz ez a whiskyre, amelyben kelet és nyugat spiritualizmusa találkozik.

2022. 06. 30., 08:36
A jó házi fagyi titka

Sosem készítettek még annyi fagyit otthon, mint most. Szakértő segít megfejteni a jó házi fagyi titkát.

2022. 06. 29., 17:40
Már keresik az idei Év Strandételét

Az idei fő újdonság, hogy külön díjazzák a bisztró és a büfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is egyre erősebb a balatoni kínálat.

2022. 05. 30., 19:46
Nagy buli lesz Somlón, nem szabad kihagyni

Most már biztos, hogy a 2022. június 17-18-án debütáló Somló Fesztivál és az évek óta népszerű Somlói Éjszakai Pincetúra minden idők legnagyobb, országos szintű rendezvénye lesz a Somlói Borvidéken.

2022. 05. 28., 15:03
Belekóstoltunk a Gourmet fesztiválba

Számunkra most is bebizonyosodott, hogy a Gourmet a hazai gasztroszcéna legintelligensebb, legszakmaibb, legprofibb kulináris és borélményképző eseménye.

2022. 05. 05., 16:45
Belezúgtam ebbe a vagány vegán hamburgerbe

A misztikus hamburger-színeváltozást egy tavaszi hétköznap délután ott éltük át, ahol a legkevésbé vártuk, az ország egyik legjobb vegán éttermében.

2022. 04. 16., 17:42
Még mindig ez az egyik legizgalmasabb magyar vörösbor

Ha valaki pisztolyt szegezne a homlokomhoz azzal, hogy mondjak egy olyan magyar vörösbort, ami biztosan ízleni fog neki, különben meghúzza a ravaszt, magabiztosan ezt ajánlanám. Aztán persze elkezdenék imádkozni.

2022. 04. 16., 14:15
Az Egri Csillag Weekenddel indul a fesztiválszezon Egerben

Április 28-a és május 1-e között ismét borkedvelők és borászok töltik meg az egri Dobó teret, hogy megkóstolják az Egri Csillagok új, 2021-es évjáratát. A bortípus legismertebb, classicus tételeinek legfrissebb borait ilyenkor, tavasszal mutatják be az egri borászok.

2022. 04. 14., 11:50
A tökéletes húsvéti sonka nyomában

Mészáros Ádám, a BOTANIQ Turai Kastély Clarisse éttermének séfje, aki korábban Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos éttermét is vezette, segít a tökéletes húsvéti sonka kiválasztásában és elkészítésében.

2022. 04. 12., 19:04
Megnyílt a legnagyobb Culinaris

Az elmúlt időszak munkájának célja, hogy a Culinaris szélesebb vásárlói réteget szólítson meg, prémium szupermarketként az a hely legyen, ahol az alkalmi, különleges élelmiszerek beszerzése mellett a mindennapi bevásárlás is elintézhető.

2022. 04. 11., 19:47
Ez a hétéves villányi vörös nagyon él

Pikantériája, hogy bordeaux-i és burgundi fajták elegye. Ritkán ilyen szerencsés ez a párosítás. A cabernet-k, a merlot, syrah és a pinot noir azonban békésen megfér egymás mellett.

2022. 03. 22., 19:39
Boldog születésnapot, St. Andrea!

Stílusosan ünnepelte 20. születésnapját a St. Andrea szőlőbirtok, egy éppen 225 éves burgundiai borászat társaságában. Na, de hogy kerülnek a nagy múltú, világhíres Maison Louis Latourborai főszereplőként a St. Andrea egerszalóki ünnepi asztalára?

2022. 03. 22., 11:47
Élőben követhetjük 2022 legnagyobb gasztronómiai eseményét

Március 23-24-én, Budapesten rendezik meg a világ legrangosabb és legizgalmasabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or európai döntőjét. A szurkolók nyomon követhetik a magyar csapat és a többi ország látványos vetélkedését a vince.hu élő, helyszíni közvetítésével.

2022. 03. 20., 11:14
Villányra figyel a világ

Portugieser du Monde, Franc du Monde, Wine Travel Awards – mi ezekben a közös? Mindháromnak köze van Villányhoz, mindhárom nemzetközi megmérettetés, ezen túl mindháromra a tavaszi–nyáreleji időszakban kerül sor.

2022. 03. 09., 18:57
Nászút helyett inni jó

Sorry, a címben egy kicsit csúsztatok. Mert hát dehogy jó nászút helyett inni. Nászúton inni, az a jó. De amikor Ipacs Szabó István frissen beszerzett két palackját egymás mellé teszem az asztalon, önkéntelenül egybeolvasom a két bor számomra kedves nevét. Hát így.

2022. 03. 07., 15:57
Ezért az étteremért érdemes Esztergomba menni

A séf célja: félretenni a dogmákat, és hosszas degusztációs menük helyett inkább teljesen egyedi, karakteres fogásokat varázsolni a vendégek elé, méghozzá a gourmet éttermek kiemelkedő színvonalán.

2022. 03. 03., 17:24
Először rendezik meg az Egri Csillag Hetet

Tóth Katalin, a Tóth Ferenc Pincészet képviseletében így gondol az egri csillagra: „Kevés olyan borvidék van, ahol kiváló fehér és vörös házasításokat lehet készíteni. Eger ilyen. Fontosnak tartom, hogy az egri csillagon keresztül megmutassuk Eger kiváló fehérboros adottságait.”

2022. 03. 01., 16:51
Kiderült, melyik a legnépszerűbb magyar borvidék

Összesen közel 4200 fő töltötte ki a kérdőívet. A borfogyasztásról, borvásárlásról, illetve borturizmusról kapott eredmények megerősítették a korábbi tapasztalatokat, ugyanakkor érdekes eredményeket hoztak a vírushelyzettel kapcsolatban.

2022. 02. 19., 19:04
Ennél jobb argentin bort most nem tudnék mondani

Most azonban tényleg belezsibbadt a nyelvem a csodálkozásba. A pincészet új, Aventura (kaland) névre keresztelt sorozattal jelentkezett, amelynek nem titkolt célja a malbec legmélyebb rétegeinek felfedezése.

2022. 02. 14., 16:17
Ez a bor több mint furmint

A megszokott, fejünkben, ízlelőbimbóink emlékezetében élő borképleteken túlmutató élményt ad ez a bor. Egy kicsit újra tanítja, mi is az a bor.

2022. 02. 11., 19:30
A MONYO Brewing odacsap

A lisztérzékeny fogyasztóknak gluténmentes IPA-val, továbbá egy teljesen új termékkategóriával is bővült a MONYO Brewing szortimentje.

2022. 02. 08., 16:13
A furmint becsületbeli ügynek számít

Február utolsó hétvégéjén, a Furmint Február jegyében Köveskál Gasztrofalu vendéglátóhelyei és pincészetei hagyományteremtő szándékkal negyedszer rendezik meg a Furmint Napok - Köveskál eseményt.

2022. 02. 05., 19:05
Ilyen az igazi téli sör

A stout, akárcsak a porter felső erjesztésű, testes, fekete sör. Az O’Hara Irish Stout a műfaj szép példánya. Feketébb a feketénél, keserűbb a keserűnél. Mégis szeretjük.

2022. 02. 03., 14:30
A világ legjobb proseccója rózsaszín

Bár Észak-Olaszországban régóta készítenek rózsaszín pezsgőt, azt nem lehetett proseccónak nevezni még akkor sem, ha a kijelölt területről érkezett. Ezt a helyzetet rendezte a bizottság, és 2021-től megnyitotta az utat a rozé proseccók világhódítása előtt.

2022. 01. 19., 16:42
Idén visszatér a Gourmet Fesztivál

2022. májusának utolsó hétvégéjén újra jelentkezik az ország és a régió legnagyobb gasztronómiai ünnepe, a Gourmet.

2022. 01. 18., 17:32
A magyar cukrász lekörözte az olaszokat

Riminiben, a legnagyobb olasz fagylaltkiállításon mutathatja be a tudományát hamarosan Fazekas Ádám cukrászmester, akinek pisztáciafagyija megnyerte az idei világbajnokságot.

2022. 01. 15., 18:09
Nagy élmény az Öreg tőkék bora

Egy osztrák borbarátom mondta, amikor megkóstolta, látszik, hogy ennél a pincészetnél nagyon jól bánnak a fával. Bizony, a hordókezelést tanítani lehetne.

2021. 12. 30., 12:46
Ezekkel a pezsgőkkel búcsúzunk 2021-től

Egy csokorba szedtük az utóbbi idők legszebb pezsgőélményeit. Három champagne és három magyar pezsgő a kedvencünk, mi ezekkel búcsúzunk 2021-től egy szebb, vírusmentes jövő reményében.

2021. 12. 29., 17:44
A 10 legjobb magyar vörösbor 2021-ben

A fehérborok után összegyűjtöttük az idei év legemlékezetesebb vörösborait. Ezeket kóstoltuk, ittuk, szerettük a legtöbbször.

2021. 12. 02., 14:41
A Nyakas Pincészet főborásza nyerte idén az Év Bortermelője díjat

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható.

2021. 11. 30., 13:22
Világsiker lett a Tokajról szóló útikönyv

Ez a siker nem csupán ennek a könyvnek, de a Tokaji borvidéknek is fontos publicitást ad. Impozáns helyszínen, a Les Cordeliers-ben tartott díjátadóra a világ minden pontjáról 170 ország 983 szemlézett kiadványából kerültek ki a zsűri döntős jelöltjei.

2021. 11. 29., 19:26
Ilyen borokat csak Györgykovács Imre tud Somlóból kikalapálni

Bár a neve fogalom, soha nem emlegették úgy, mint az úgynevezett sztárborászokét. Imréről amúgy lepattan a hírnév. Ő csak teszi a dolgát, és olyan szinten önazonos, hogy ezzel meg is elégszik. Csöppnyi területen (0, 48 ha), kis tételekben készít világklasszis borokat Somló bazaltorgonái alatt.

2021. 11. 25., 19:55
Teljes arculatváltás a Pajzos Tokajnál

A Pajzos Tokaj november 24-én rendhagyó borkiállítás keretén belül a Bárkert Bistróban mutatta be új arculatát és megújult márkáját.

2021. 11. 09., 19:47
Heimannék bizonyították be, hogy a kadarkának van helye a világpiacon

Él egy fiatal borász Szekszárdon, aki Kadarka Man néven szerepel a közösségi oldalakon, a kadarkáról írta a diplomamunkáját, portfólióját pedig merészen mindössze két fajtából alakította ki: kékfrankosból és kadarkából. Ő ifjabb Heimann Zoltán. De vajon hogyan alakult ki benne ez a kadarka iránti szenvedély?

2021. 11. 07., 13:53
Illatában málna, ízében meggy, mi az?

Az egyik legügyesebben marketingelt hazai bor kétségtelenül a Vylyan pincészet Bogyólé névre keresztelt újbora. Itt a 2021-es évjárat.

2021. 10. 26., 21:00
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy aszúszem

A sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem és a TokajKalauz különleges meseíró-pályázatot hirdet a szüreti időszakra. Két korosztályból várják a meséket: általános iskolás és középiskolás tanulók is pályázhatnak saját, magyar nyelvű történetekkel, egyedül a téma kötött: az aszúszem születése.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A bérrendezés akkor ésszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.
2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS