Ezekért a magyar borokért rajong az Independent borszakírója

2020. 04. 17., 15:00

A magyar bort többé nem lehet a „kelet európai” kategóriába sorolni, büszkén megállhat a saját lábán – írja John Clarke az Independentben.

A kóstolási jegyzeteket egy kis történelmi kitekintéssel vezeti be, ír a rendszerváltás utáni állapotokról, a tokaji aszús múltjáról, a száraz furmint-bummról, amely mellett a hárslevelűt, a juhfarkot és a cserszegi fűszerest emeli ki – írja a Gusto.

John Clarke elismerően nyilatkozik arról is, hogy nemzetközi fajtákban is jók vagyunk, remek szürkebarátok és rizlingek születnek.

Magyarországot vörösborban egyértelműen a bikavérrel azonosítja.

Élményei annyira pozitívak, hogy kijelenti, vegyük tudomásul, Magyarország Európa egyik legtermékenyebb és legígéretesebb borvidékévé válhat.

Cikkét a kóstolási jegyzetek előtt azzal zárja, hogy az olvasó bízhat az újság független véleményében. Bizonyos kereskedőktől ugyan jutalékot kaphatnak, de ez soha nem befolyásolhatja a szakértők által kialakított teszteredményeket. Ez a bevétel hozzájárul az újságírás finanszírozásához.

Aztán következik a top10 kóstolási jegyzetekkel, ami érdekes módon valójában top12:

 1. Frittmann Irsai Olivér (nem ír évjáratot)
 2. Öreg Király-dűlő dry furmint Barta 2015
 3. Frittmann Cserszegi Fűszeres 2017
 4. Kikelet Lónyai Hárslevelű single vineyard 2017
 5. Kolonics Nagy-Somlói Juhfark 2017
 6. Franz Weninger Kékfrankos 2016
 7. Campanula Pinot Grigio 2018 Dunántúl
 8. Kovács Nimród Egri Csillag 2018
 9. Heumann Rajnai rizling 2017
 10. Tüske Rozé Szekszárd 2018
 11. Bolyki Egri Bikavér 2016
 12. Kardos Furmint 2018
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS