Tulajdonos-befektetőként kerül képbe Gerendai Károly a Nudli munkacímen futó Sas utcai bisztróban, ahol 1000-3000 forintos árfekvésben tésztákat kínálnak majd.
Gerendai Károlyt a tésztaételeket kínáló étterem ötletével Jókuti András gasztroguru kereste meg korábban.
„Egy magyaros tésztázó lesz, full casual, félig önkiszolgáló, olyan tésztaételekkel, amikkel kapcsolatban mindenki nosztalgiát érez” – mondta a Forbes.hu-nak Jókuti.
A legjobb recept alapján, helyben, frissen gyúrják majd a tésztát, lesz mindenféle sós és édes is, és természetesen nudli is.
„Semmi flanc, krumplis tészta, diós tészta, mákos nudli, néha slambuc vagy lángos, semmi olaszos” – magyarázta Gerendai Károly, aki a Forbes.hu szerint majdnem 8 milliárd forintot kapott a Sziget Fesztivál eladásáért.
Gerendai szerint 1000–3000 forintba kerülnek majd a fogások, „egyszerű, de nagyon jól elkészített ételeket” kínálnak. A szakmai háttéret a Costes csapata adja, az étteremnek viszont önálló menedzsmentje lesz, Jókuti András szintén tulajdonos lesz.
Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Az Év Szaloncukra versenyt, amin az összes hazai szaloncukrokat gyártó cukrászda és gyártó szaloncukrai ringbe szállhattak.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.