Tulajdonos-befektetőként kerül képbe Gerendai Károly a Nudli munkacímen futó Sas utcai bisztróban, ahol 1000-3000 forintos árfekvésben tésztákat kínálnak majd.
Gerendai Károlyt a tésztaételeket kínáló étterem ötletével Jókuti András gasztroguru kereste meg korábban.
„Egy magyaros tésztázó lesz, full casual, félig önkiszolgáló, olyan tésztaételekkel, amikkel kapcsolatban mindenki nosztalgiát érez” – mondta a Forbes.hu-nak Jókuti.
A legjobb recept alapján, helyben, frissen gyúrják majd a tésztát, lesz mindenféle sós és édes is, és természetesen nudli is.
„Semmi flanc, krumplis tészta, diós tészta, mákos nudli, néha slambuc vagy lángos, semmi olaszos” – magyarázta Gerendai Károly, aki a Forbes.hu szerint majdnem 8 milliárd forintot kapott a Sziget Fesztivál eladásáért.
Gerendai szerint 1000–3000 forintba kerülnek majd a fogások, „egyszerű, de nagyon jól elkészített ételeket” kínálnak. A szakmai háttéret a Costes csapata adja, az étteremnek viszont önálló menedzsmentje lesz, Jókuti András szintén tulajdonos lesz.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.