A magyar szakácscsapatnak csipkebogyó nélkül kellett főznie

2019. 01. 28., 17:45

Maximálisan helyt állt a magyar csapat Lyonban az International Catering Cup döntőjében, amelyet a franciák nyertek.

Magyar csapat először vett részt a catering szakma világversenyének fináléján Lyonban. Ahogy arról Volenter István séf, az Albatros Expo Catering coacha a chefpincer.hu-nak elmondta: a 12 csapatos döntőben ugyan érték őket meglepetések, de helyt álltak. Így elmondhatjuk: a világ már a magyar cateringre is figyel.

A csapat vezetője Kasuba László, az Albatros-Expo Catering sous chef-je és Balázs Gergő commis nem használhatott például csipkebogyót és homoktövist, ezért a menü 20 százalékát meg kellett változtatniuk – de kiválóan megoldották a feladatot.

A 12 gárdából csak a magyarnak és az orosznak nem volt franciául beszélő tagja, ami hátrányt jelentett, viszont Volenter István azt mondta: tanultak belőle.

Volenter zsűritag volt, így megkóstolta valamennyi csapat munkáját, s állítja: abszolút hozták a magyarok azt a színvonalat, amit a többiek.

A versenyt a francia csapat nyerte, megelőzve Szingapúrt és Luxemburgot.

A felkészülésről és a menüről ITT olvashatja az Üzletem korábbi cikkét.

(A fotón: Kasuba László, Volenter Istán és Balázs Gergő)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS