Maximálisan helyt állt a magyar csapat Lyonban az International Catering Cup döntőjében, amelyet a franciák nyertek.
Magyar csapat először vett részt a catering szakma világversenyének fináléján Lyonban. Ahogy arról Volenter István séf, az Albatros Expo Catering coacha a chefpincer.hu-nak elmondta: a 12 csapatos döntőben ugyan érték őket meglepetések, de helyt álltak. Így elmondhatjuk: a világ már a magyar cateringre is figyel.
A csapat vezetője Kasuba László, az Albatros-Expo Catering sous chef-je és Balázs Gergő commis nem használhatott például csipkebogyót és homoktövist, ezért a menü 20 százalékát meg kellett változtatniuk – de kiválóan megoldották a feladatot.
A 12 gárdából csak a magyarnak és az orosznak nem volt franciául beszélő tagja, ami hátrányt jelentett, viszont Volenter István azt mondta: tanultak belőle.
Volenter zsűritag volt, így megkóstolta valamennyi csapat munkáját, s állítja: abszolút hozták a magyarok azt a színvonalat, amit a többiek.
A versenyt a francia csapat nyerte, megelőzve Szingapúrt és Luxemburgot.
A felkészülésről és a menüről ITT olvashatja az Üzletem korábbi cikkét.
(A fotón: Kasuba László, Volenter Istán és Balázs Gergő)
Az ivóvízkincset kímélő és alacsony energiafelhasználású üzemmel bővül Szolnok több mint hét évtizede fejlődő vegyipari ökoszisztémája az elektrolitgyártás vezetői közé tartozó KunlunChem százmillió eurót meghaladó befektetésével.
A kormány felmentést kért a Paks II. beruházás számára az előző amerikai adminisztráció által „politikai bosszúból” meghozott szankciók alól, amelyek nehezítik a beruházás előrehaladását – tájékoztatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.