A magyar szakácscsapatnak csipkebogyó nélkül kellett főznie

2019. 01. 28., 17:45

Maximálisan helyt állt a magyar csapat Lyonban az International Catering Cup döntőjében, amelyet a franciák nyertek.

Magyar csapat először vett részt a catering szakma világversenyének fináléján Lyonban. Ahogy arról Volenter István séf, az Albatros Expo Catering coacha a chefpincer.hu-nak elmondta: a 12 csapatos döntőben ugyan érték őket meglepetések, de helyt álltak. Így elmondhatjuk: a világ már a magyar cateringre is figyel.

A csapat vezetője Kasuba László, az Albatros-Expo Catering sous chef-je és Balázs Gergő commis nem használhatott például csipkebogyót és homoktövist, ezért a menü 20 százalékát meg kellett változtatniuk – de kiválóan megoldották a feladatot.

A 12 gárdából csak a magyarnak és az orosznak nem volt franciául beszélő tagja, ami hátrányt jelentett, viszont Volenter István azt mondta: tanultak belőle.

Volenter zsűritag volt, így megkóstolta valamennyi csapat munkáját, s állítja: abszolút hozták a magyarok azt a színvonalat, amit a többiek.

A versenyt a francia csapat nyerte, megelőzve Szingapúrt és Luxemburgot.

A felkészülésről és a menüről ITT olvashatja az Üzletem korábbi cikkét.

(A fotón: Kasuba László, Volenter Istán és Balázs Gergő)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS