Még néhány nap és Lyonban remekelhetnek az Albatros séfjei

2019. 01. 17., 10:15

Ötvenhatszor már elkészítette a teljes menüt a lyoni International Catering Cup-ra készülő 3 fős magyar csapat, az Albatros Expo Catering. A team január 24-én utazik, s Kasuba László szerint a döntőben minden ország komoly ellenfélnek számít.

Tavaly februárban az Albatros Expo Catering csapata nyerte a Hungexpón a Catering Cup-ot, így ők képviselik Magyarországot a világbajnoki döntőben, amelyet Lyonban rendeznek.

Kasuba László séf, Volenter István (az Albatros vezető séfje, a versenycsapat cooach-a) és Balázs Gergő (commis) a nyár közepe óta intenzíven koncentrál a versenyre, azóta 56-szor készítették el a teljes menüt. Ez egyébként azért sem egyszerű feladat, mert lesz olyan alapanyag, amelyet majd csak Lyonban hirdetnek ki. Ahogy fogalmaznak: kitartó, lelkiismeretes, kemény munka van mögöttük.

A team három hónapja nem vesz részt az Albatros napi munkájában, igaz, a decemberi csúcsidőszakban ők is beálltak a sorba, azt a 2 hetet leszámítva októbertől csak ezzel foglalkoznak. A verseny január 24-én kezdődik a francia gasztronómia fellegvárában.

Kasuba László séf, az Üzletem.hu kérdésére, beszámolt a menetrendről. Január 24-én lesz a bevásárlás és a meglepetés alapanyagok ismertetése a főszponzor METRO piacterén. 25-én következik a 10 órán át tartó főzés, majd 26-án az 5 órát igénybe vevő tálalás. Utána aztán jöhet a zsűrizés és az eredményhirdetés!

A döntőben 12 ország csapata szerepel, Kasuba László azt mondja: aki idáig eljutott, az mind nagyon komoly ellenfél.

Az Albatros Expo Catering rendelkezésünkre bocsájtotta a lyoni menüsort.

Előétel: kacsa és mája – 2 hideg és 2 meleg elemnek kell lennie a tányéron, meghatározva, hogy milyen súlyú kacsát kell teljes egészében felhasználni a májjal együtt. Ezt a fogást tányéron kell szervírozni a kóstoló zsűri számára és büféasztalon is fel kell tálalni.

Meleg előétel: Pisztráng rákkal töltve. A fogást tányéron kell szervírozni a kóstoló zsűri számára és büféasztalon is fel kell tálalni.

Főétel: Töltött sertéskaraj, amelyet egyféle kötelező köretelemmel kell tálalni, ezt a verseny napján a verseny boxban kell elkészíteni. Ezt a fogást is tányéron kell szervírozni a kóstoló zsűri számára és büféasztalon szintén fel kell tálalni.

Desszert: A két kötelező alapanyag a mangó és a csokoládé. Ezekből kell egy kis pre desszertet készíteni. A magyar séfek francia stílusú tortákat alkotnak és soufflé-t is készítenek majd.

A minőségi catering Magyarországon is egyre fontosabb, amelyben az Albatros Expo Catering is meghatározó szerepet játszik, komoly megbízásokkal. Egy sor kiemelt rendezvényen találkozhatunk séfjeik kreációival. S hogy a világban merre tart a catering szolgáltatás? Hegyi Attila, a cég szakmai vezetője szerint erre kiváló választ ad majd a lyoni döntő.

Szerdahelyi Csaba

(A fotón: Kasuba László, Volenter Istán és Balázs Gergő)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 13:10:00
Időről-időre felmerülő kérdés, hogy a cég tagja miként felel a cég által felhalmozott tartozásért. Különösen a kft. esetén szokott előkerülni a tag felelősségének kérdése, hiszen a kft. lényege a tagok korlátozott felelőssége. Ez sem jelenti azonban, hogy a kft. tagja soha nem vonható felelősségre a cég által ki nem fizetett tartozásért – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS