Még néhány nap és Lyonban remekelhetnek az Albatros séfjei

2019. 01. 17., 10:15

Ötvenhatszor már elkészítette a teljes menüt a lyoni International Catering Cup-ra készülő 3 fős magyar csapat, az Albatros Expo Catering. A team január 24-én utazik, s Kasuba László szerint a döntőben minden ország komoly ellenfélnek számít.

Tavaly februárban az Albatros Expo Catering csapata nyerte a Hungexpón a Catering Cup-ot, így ők képviselik Magyarországot a világbajnoki döntőben, amelyet Lyonban rendeznek.

Kasuba László séf, Volenter István (az Albatros vezető séfje, a versenycsapat cooach-a) és Balázs Gergő (commis) a nyár közepe óta intenzíven koncentrál a versenyre, azóta 56-szor készítették el a teljes menüt. Ez egyébként azért sem egyszerű feladat, mert lesz olyan alapanyag, amelyet majd csak Lyonban hirdetnek ki. Ahogy fogalmaznak: kitartó, lelkiismeretes, kemény munka van mögöttük.

A team három hónapja nem vesz részt az Albatros napi munkájában, igaz, a decemberi csúcsidőszakban ők is beálltak a sorba, azt a 2 hetet leszámítva októbertől csak ezzel foglalkoznak. A verseny január 24-én kezdődik a francia gasztronómia fellegvárában.

Kasuba László séf, az Üzletem.hu kérdésére, beszámolt a menetrendről. Január 24-én lesz a bevásárlás és a meglepetés alapanyagok ismertetése a főszponzor METRO piacterén. 25-én következik a 10 órán át tartó főzés, majd 26-án az 5 órát igénybe vevő tálalás. Utána aztán jöhet a zsűrizés és az eredményhirdetés!

A döntőben 12 ország csapata szerepel, Kasuba László azt mondja: aki idáig eljutott, az mind nagyon komoly ellenfél.

Az Albatros Expo Catering rendelkezésünkre bocsájtotta a lyoni menüsort.

Előétel: kacsa és mája – 2 hideg és 2 meleg elemnek kell lennie a tányéron, meghatározva, hogy milyen súlyú kacsát kell teljes egészében felhasználni a májjal együtt. Ezt a fogást tányéron kell szervírozni a kóstoló zsűri számára és büféasztalon is fel kell tálalni.

Meleg előétel: Pisztráng rákkal töltve. A fogást tányéron kell szervírozni a kóstoló zsűri számára és büféasztalon is fel kell tálalni.

Főétel: Töltött sertéskaraj, amelyet egyféle kötelező köretelemmel kell tálalni, ezt a verseny napján a verseny boxban kell elkészíteni. Ezt a fogást is tányéron kell szervírozni a kóstoló zsűri számára és büféasztalon szintén fel kell tálalni.

Desszert: A két kötelező alapanyag a mangó és a csokoládé. Ezekből kell egy kis pre desszertet készíteni. A magyar séfek francia stílusú tortákat alkotnak és soufflé-t is készítenek majd.

A minőségi catering Magyarországon is egyre fontosabb, amelyben az Albatros Expo Catering is meghatározó szerepet játszik, komoly megbízásokkal. Egy sor kiemelt rendezvényen találkozhatunk séfjeik kreációival. S hogy a világban merre tart a catering szolgáltatás? Hegyi Attila, a cég szakmai vezetője szerint erre kiváló választ ad majd a lyoni döntő.

Szerdahelyi Csaba

(A fotón: Kasuba László, Volenter Istán és Balázs Gergő)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-04 14:40:00
A magyar vállalkozásoknak sok problémával kell manapság megküzdeniük, a legrosszabb azonban a bizonytalanság – mondta Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az ATV Start című műsorában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.