A Kés-Villa-Buda egyesület 12 étterme összeállította a budai vendéglátás legautentikusabb étlapját.
Az étlapot nevezhetjük Best Of Budának is: az egyesület tagéttermei azt az ételüket írták Buda étlapjára, ami slágernek számít törzsvendégeik körében – írja a turizmus.com.
Buda étlapja megtalálható ezentúl mind a tizenkét egyesületi tag asztalán, elvihető, továbbadható, és még egy Airbnb-szoba falára is hasznos lehet kitűzni.
A 12 budai fogás előételei között szerepel például a Kéhli Vendéglő Forró velőscsontja fokhagymás pirítóssal.
A levesek közül kiemelnénk a Hadik Kávéház Borjú gulyáslevesét csipetkével és kovászolt kenyérrel.
A főételek közül pedig mi is szívesen megkóstolnánk mondjuk, a Pasarét Bisztró Gombapaprikását, tojásos nokedlivel.
(A fotó illusztráció)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.