Jól áll Horvátország Michelin-csillagos éttermekből

2020. 03. 02., 19:00

A Pag szigetén található novaljai Boskinac és a korculai LD Terrace étterem kapott újonnan egy-egy Michelin-csillagot a híres gasztronómia kalauz ítészeitől idén. Ezzel már hét Michelin-csillagos étterem van Horvátországban - adta hírül a horvát sajtó.

Az eddig öt étterem – a zágrábi Noel, a lovrani Draga di Lovrana, a sibeniki Pelegrini, a dubrovniki 360 (fok) és a rovinji Monte – sikeresen megtartotta csillagját.

Az Isztriai-félszigeten lévő Monte étterme kapta az első horvátországi Michelin-csillagot még 2017-ben.

Két horvát étterem Bib Gourmand minősítést kapott: a Solta szigeti Konoba Skoj és a varazsdhegyi (Varazdin Breg) Zlanta Gorica. Ezen a listán szerepelnek tavaly óta az isztriai Batelin, a közép-dalmáciai Konoba Vinko és két zágrábi étterem, a Tkac és az Agava is.

Kristijan Stanicic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója örvendetesnek nevezte, hogy jelenleg 70 Michelin-jelzésű étterem van Horvátországban. Az újabb elismerés bizonyíték arra, hogy a horvát gasztronómia megfelel a nagyon szigorú nemzetközi kritériumoknak.

Gari Cappelli turisztikai miniszter úgy vélte: az újabb Michelin-csillagok ösztönzőleg hathatnak a helyi vendéglősökre, a horvát gasztronómia kínálat pedig egyre jobb az országban.

Kiemelte: a Food Travel Monitor adatai alapján a Horvátországba látogató turisták 93 százaléka számára különleges élményt nyújtanak a nemzeti és tájjellegű ételek és italok. Ez jelzi, hogy a gasztronómia ma olyan tartalom, amely szinte minden turistát érdekel. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 15:10:00
A Taborfigyelo.hu adatai szerint átlagosan 10–15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai, így egy napközis tábor átlagára valamivel 50 ezer forint felett van, míg egy ottalvós táborért átlagosan 80 ezer forintot kell fizetnie a családoknak; a táborok átlagárai között régiónként akár 10 százalékos eltérés is lehet.
2024-06-12 12:00:31
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei hegyes-erős paprikák vetőmagjait vizsgálták: a termékteszt megnyugtató eredménnyel zárult.
2024-06-12 11:10:01
A nem túl rózsás gazdasági kilátások és a finanszírozás, a pályázatok hiánya visszafogja a vállalatok innovációs kedvét. Így elsősorban belső hatékonyságuk javítására és ügyfeleik jobb kiszolgálására összpontosítanak – mondja Németh Balázs, a K&H innovációs igazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei hegyes-erős paprikák vetőmagjait vizsgálták: a termékteszt megnyugtató eredménnyel zárult.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS