Magyarországon elsőként igazolt kutatóséfet az Onyx étterem. Októbertől Várvizi Péter közreműködésével a munka a konyha mellett a laboratóriumban is folytatódik.
Várvizi Péter a mai magyar csúcsgasztronómia ismert séfje, aki októbertől – eddigi pozícióját is megtartva – Mészáros Ádám, az Onyx séfje oldalán kutatóséf poszton segíti az Onyx kísérletező és fenntartható működését – írja a turizmus.com.
Várvizi Péter jellemzően az Onyx konyhán és a Szent István Egyetem Élelmiszermérnöki Kara által biztosított laboratóriumban tölti majd idejét ötleteket tesztelve és sztenderdeket tökéletesítve.
A két hónapos kísérleti stádium alatt számos pozitív hatást tudtak rögzíteni az új kutatóséf közreműködésével. Újabb kísérletek várhatók a lekvártól a mangalicáig.
(A fotó illusztráció)
A következő hónapok biztosan elhozzák kedvenc csokoládéink drágulását és ezzel együtt a minőségromlás veszélyét is.
Az eredetivel megegyező méretű modellen tesztelték az új blokkok alaplemezének betonozásánál alkalmazott eljárást.