Csillagos borászait ünnepli Tokaj, még a szüret is megáll

2019. 09. 19., 12:30

Szeptember 20-án délután egy órára a szüret is megáll, hogy a borászok fölavathassák csillagjaikat.

A csillagok tulajdonosai azok a borászok, akik kiérdemelték a Borászok Borásza címet – írja a Gusto.

Az elismerés nem jár anyagi juttatással, de minden győztes kapott egy a járdába épített emlékcsillagot Budapesten, a Szent István Bazilikával szemközt található Borászok Borásza Csillagok Sétányán.

Most pedig eljön a pillanat, hogy ezek a csillagok ne csak a fővárosban, hanem a borászok szülőhazájában is ragyoghassanak, közülük is elsőként Tokaj-Hegyalján.

A Rókusfalvy Pál által alapított díjat eddig négy tokaji borász nyerte el:

  • Demeter Zoltán (2007-ben)
  • Szepsy István (2009-ben)
  • Berecz Stéphanie (2014-ben)
  • Bacsó András (2016-ban)

Csillagjaik, amelyeket a Tokaji Borvidéki Emlékparkban fognak elhelyezni, már elkészültek és elindultak Tokaj-Hegyaljára. Az avatást péntek délután tartják a díjazottak, borászok, borkedvelők és illusztris vendégeik jelenlétében.

A Borászok Borászát gondozó alapítvány tervei szerint Tokaj után a többi érintett – azaz Borászok Borásza nyertest adó – borvidéken is elhelyezik a csillagokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS