Az Év fagylaltja versenyre idén 56 fagyit neveztek, Wilheim Dávid kreációja több elismerést is bezsebelt.
Wilheim Dávid Il Re Del Piemonte elnevezésű alkotása kapta meg az Év fagylaltja díjat a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete versenyén. A versenyre idén 56 fagylalt nevezett. Kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának – írja a turizmus.com.
Alábbiakban az első helyezettek szerepelnek:
„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye
Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Il Re Del Piemonte – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)
„I./M.” (mentes) kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye
Arany: Illatos birs feketeribizlivel – Pokoraczki Ágnes (Bahama Kézműves Fagyizó – Újfehértó)
„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye
Arany: Liberte – Vladucz Péter (Chef Market Zrt. – Budapest)
„C/M” (mentes) kategória:
Arany: Pisztácia parajd fűszerével – Gangel András (m-Gel Hungary Kft. – Budapest)
Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:
Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)
Közönségdíjas:
Rozmaringos fehércsokis vilmoskörte – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.