Mauro Colagreco argentin séf dél-franciaországi, Mirazur nevű vendéglőjét választotta 2019 legjobbjává a Restaurant brit szakfolyóirat. Ez az elismerés a legrangosabb a gasztronómiában.
A koppenhágai Noma – René Redzepi vendéglője --, amely négyszer szerepelt az élen, a második helyre szorult vissza a The World's 50 Best Restaurants idei listáján – olvasható a Gusto-n.
A magazin által megkérdezett ezer szakértő véleménye szerint a világ harmadik legjobb étterme idén a baszkföldi Asador Etxebarri.
Gaggan Anand indiai séfnek a thaiföldi Bangkokban működő étterme, a Gaggan a negyedik helyen szerepel a listán, és már a harmadik egymást követő évben számít Ázsia legjobb vendéglőjének.
A francia Riviérán, az Azúr-parton működő Mirazur tavaly még a harmadik volt. Konyhafőnöke, Mauro Colagreco az egyetlen olyan külföldi séf Franciaországban, akit három csillaggal ismert el a világhírű Michelin étteremkalauz.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.