Szakmájukat otthagyó emberekkel készít videóinterjúkat a Nosalty. Az első részben a balatonfüredi Péklány társtulajdonosával ismerkedhetnek meg.
Új sorozatot indított a Nosalty gasztromagazin. Az Újrakezdők című videók főszereplői olyanok, akik korábbi hivatásukat hátrahagyva valósították meg álmaikat – írja a Kreatív Online.
A sorozat első, majdnem öt perces filmjében a balatonfüredi kézműves pékség, a Péklány marketinges pályáját elhagyó egyik tulajdonosát, Zeliska Orsit mutatják be. A videót az Üzletem szerkesztője is megnézte. Orsi 15 éves, multiknál töltött karriert hagyott ott, mert ahogy fogalmaz: „elkapta a sütés és a kovász szeretete”.
Nem valami ellen, hanem valamiért váltott a férjével együtt. Az egyik kedvenc most Orsi nagymamájának receptje alapján készül. „Nálunk csak egyféle adalék van, a szeretet!” – hirdetik. Aki kicsit is ismeri a pékek világát, tudja, hogy ez kőkemény munka. Zeliska Orsi azonban azt vallja, hogy csak akkor van stressz, ha azt maguknak csinálják.
„Olyan karrierváltó embereket mutatunk be olvasóinknak, akik korábbi hivatásukat tekintve messze álltak a gasztronómiától (marketingesek, közgazdászok, mérnökök, futballisták), életük új fejezetében azonban ehhez köthető, teljesen új foglalkozást választottak maguknak. Döntésük és friss szakmájuk mindenki számára példaértékű lehet” – mondta Hering András, a Nosalty főszerkesztője.
A tervek szerint a havonta jelentkező epizódokhoz a szerkesztőség karrierváltók jelentkezését várja.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.