Orsi marketingesből lett pékségtulajdonos Balatonfüreden

2019. 02. 04., 14:45

Szakmájukat otthagyó emberekkel készít videóinterjúkat a Nosalty. Az első részben a balatonfüredi Péklány társtulajdonosával ismerkedhetnek meg.

Új sorozatot indított a Nosalty gasztromagazin. Az Újrakezdők című videók főszereplői olyanok, akik korábbi hivatásukat hátrahagyva valósították meg álmaikat – írja a Kreatív Online.

A sorozat első, majdnem öt perces filmjében a balatonfüredi kézműves pékség, a Péklány marketinges pályáját elhagyó egyik tulajdonosát, Zeliska Orsit mutatják be. A videót az Üzletem szerkesztője is megnézte. Orsi 15 éves, multiknál töltött karriert hagyott ott, mert ahogy fogalmaz: „elkapta a sütés és a kovász szeretete”.

Nem valami ellen, hanem valamiért váltott a férjével együtt. Az egyik kedvenc most Orsi nagymamájának receptje alapján készül. „Nálunk csak egyféle adalék van, a szeretet!” – hirdetik. Aki kicsit is ismeri a pékek világát, tudja, hogy ez kőkemény munka. Zeliska Orsi azonban azt vallja, hogy csak akkor van stressz, ha azt maguknak csinálják.

„Olyan karrierváltó embereket mutatunk be olvasóinknak, akik korábbi hivatásukat tekintve messze álltak a gasztronómiától (marketingesek, közgazdászok, mérnökök, futballisták), életük új fejezetében azonban ehhez köthető, teljesen új foglalkozást választottak maguknak. Döntésük és friss szakmájuk mindenki számára példaértékű lehet” – mondta Hering András, a Nosalty főszerkesztője.

A tervek szerint a havonta jelentkező epizódokhoz a szerkesztőség karrierváltók jelentkezését várja.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-04 14:40:00
A magyar vállalkozásoknak sok problémával kell manapság megküzdeniük, a legrosszabb azonban a bizonytalanság – mondta Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az ATV Start című műsorában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.