Orsi marketingesből lett pékségtulajdonos Balatonfüreden

2019. 02. 04., 14:45

Szakmájukat otthagyó emberekkel készít videóinterjúkat a Nosalty. Az első részben a balatonfüredi Péklány társtulajdonosával ismerkedhetnek meg.

Új sorozatot indított a Nosalty gasztromagazin. Az Újrakezdők című videók főszereplői olyanok, akik korábbi hivatásukat hátrahagyva valósították meg álmaikat – írja a Kreatív Online.

A sorozat első, majdnem öt perces filmjében a balatonfüredi kézműves pékség, a Péklány marketinges pályáját elhagyó egyik tulajdonosát, Zeliska Orsit mutatják be. A videót az Üzletem szerkesztője is megnézte. Orsi 15 éves, multiknál töltött karriert hagyott ott, mert ahogy fogalmaz: „elkapta a sütés és a kovász szeretete”.

Nem valami ellen, hanem valamiért váltott a férjével együtt. Az egyik kedvenc most Orsi nagymamájának receptje alapján készül. „Nálunk csak egyféle adalék van, a szeretet!” – hirdetik. Aki kicsit is ismeri a pékek világát, tudja, hogy ez kőkemény munka. Zeliska Orsi azonban azt vallja, hogy csak akkor van stressz, ha azt maguknak csinálják.

„Olyan karrierváltó embereket mutatunk be olvasóinknak, akik korábbi hivatásukat tekintve messze álltak a gasztronómiától (marketingesek, közgazdászok, mérnökök, futballisták), életük új fejezetében azonban ehhez köthető, teljesen új foglalkozást választottak maguknak. Döntésük és friss szakmájuk mindenki számára példaértékű lehet” – mondta Hering András, a Nosalty főszerkesztője.

A tervek szerint a havonta jelentkező epizódokhoz a szerkesztőség karrierváltók jelentkezését várja.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS