Orsi marketingesből lett pékségtulajdonos Balatonfüreden

2019. 02. 04., 14:45

Szakmájukat otthagyó emberekkel készít videóinterjúkat a Nosalty. Az első részben a balatonfüredi Péklány társtulajdonosával ismerkedhetnek meg.

Új sorozatot indított a Nosalty gasztromagazin. Az Újrakezdők című videók főszereplői olyanok, akik korábbi hivatásukat hátrahagyva valósították meg álmaikat – írja a Kreatív Online.

A sorozat első, majdnem öt perces filmjében a balatonfüredi kézműves pékség, a Péklány marketinges pályáját elhagyó egyik tulajdonosát, Zeliska Orsit mutatják be. A videót az Üzletem szerkesztője is megnézte. Orsi 15 éves, multiknál töltött karriert hagyott ott, mert ahogy fogalmaz: „elkapta a sütés és a kovász szeretete”.

Nem valami ellen, hanem valamiért váltott a férjével együtt. Az egyik kedvenc most Orsi nagymamájának receptje alapján készül. „Nálunk csak egyféle adalék van, a szeretet!” – hirdetik. Aki kicsit is ismeri a pékek világát, tudja, hogy ez kőkemény munka. Zeliska Orsi azonban azt vallja, hogy csak akkor van stressz, ha azt maguknak csinálják.

„Olyan karrierváltó embereket mutatunk be olvasóinknak, akik korábbi hivatásukat tekintve messze álltak a gasztronómiától (marketingesek, közgazdászok, mérnökök, futballisták), életük új fejezetében azonban ehhez köthető, teljesen új foglalkozást választottak maguknak. Döntésük és friss szakmájuk mindenki számára példaértékű lehet” – mondta Hering András, a Nosalty főszerkesztője.

A tervek szerint a havonta jelentkező epizódokhoz a szerkesztőség karrierváltók jelentkezését várja.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS