Ez lett a legjobb magyar pezsgő a világbajnokságon

2020. 12. 28., 13:30

2020 a rekordok éve a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon, több mint 1000 pezsgőt értékelt a szakma krémjéből álló zsűri. Az egy hétig tartó virtuális díjátadón37 nagydíjat osztottak ki.

Abszolút világbajnok a Louis Roederer Cristal Rosé 2004 Magnum, a világ legjobb évjáratos pezsgője a Rare Champagne 1998 Magnum. A somlói Kreinbacher Birtok negyedik alkalommal kapta meg a legjobb magyar pezsgőnek szóló nagydíjat – írja a Gusto.

National Trophy díjazottjai között értékelték a Kreinbacher Brut Classic 2016 Magnum pezsgőjét, ezzel a somlói birtok negyedik alkalommal kapta meg a Best Hungarian Sparkling Wine címet.

Az aranyérem mellett a Prestige Brut és a Prestige Brut 2016 Magnum egy-egy ezüstöt is kapott.

World Champion pezsgők

  • Supreme World Champion 2020 – Champagne Louis Roederer 2004 Cristal Rosé (150cl)
  • World Champion Classic NV Brut – Champagne Palmer & Co NV Brut Réserve (150cl)
  • World Champion Classic Vintage Brut – Champagne Laurent-Perrier 2008 Brut Millésime (150cl)
  • World Champion Classic Blanc de Blancs Brut – Midalidare Estate NV Brut (150cl)
  • World Champion Classic Blanc de Noirs Brut – Domaine Alexandre Bonnet NV Blanc de Noirs (150cl)
  • World Champion Classic Rosé – Romantica NV Rosè                     
  • World Champion Library Vintage – Rare Champagne 1998 Millésime (150cl)   
  • World Champion Sparkling Red Wine – Cantina Zucchi 2019 Etichetta Bianca
  • World Champion Sparkling Aromatic Wine – Cuvage NV Acquesi Asti
  • The Chairman's Trophy 2020 – Midalidare Estate NV Brut (150cl)
  • The Tony Jordan Rising Star Trophy 2020 – Provam for Provam NV Castas de Monção   
  • Sparkling Wine Producer of the Year 2020 – Champagne Louis Roederer

National Trophy díjas pezsgők

  • Best Argentine Sparkling Wine 2020 – Chandon Argentina 2014 Brut (150cl)
  • Best Australian Sparkling Wine 2020 – House of Arras NV Brut Elite Cuvee 1501
  • Best Bulgarian Sparkling Wine 2020 – Midalidare Estate NV Brut (150cl)
  • Best English Sparkling Wine 2020 – Nyetimber NV Classic Cuvee Jeroboam   
  • Best French Sparkling Wine 2020 – Champagne Louis Roederer 2004 Cristal Rosé (150cl)
  • Best Hungarian Sparkling Wine 2020 – Kreinbacher 2016 Brut Classic (150cl)
  • Best Indian Sparkling Wine 2020 – Chandon India NV Brut Rosé   
  • Best Italian Sparkling Wine 2020 – Ferrari NV Brut (150cl)
  • Best New Zealand Sparkling Wine 2020 – No.1 Family Estate NV Rosé
  • Best Portuguese Sparkling Wine 2020 – Provam NV Castas de Monção
  • Best Spanish Sparkling Wine 2020 – Gramona 2015 Imperial
  • Best US Sparkling Wine 2020 – Caraccioli Cellars 2014 Brut Rosé
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS