Három Michelin-csillagos marbellai éttermét alakítja át hamburgerezővé Dani García spanyol séf.
A 42 éves sztárszakács alig egy hónappal azután tette közzé döntését a Twitteren, hogy Lisszabonban megkapta a Michelin-kalauz elismerését, amellyel a nevét viselő étterem lett Andalúzia második, háromcsillagos vendéglátóhelye.
„Amikor eléred az álmodat, eljön a pillanat a mérlegelésre: mi jön ezután?” – nyilatkozta a La Vanguardia című napilapnak azután, hogy bejelentése nagy feltűnést keltett.
A séf arról vallott, hogy a csúcsgasztronómiában eltöltött húsz év után olyan ételeket szeretne készíteni, amelyek a szélesebb közönség számára elérhetők, 15-20 eurós (4800-6500 forint) fogásokban gondolkodik.
Véleménye szerint Spanyolországban időszerű lenne egy újabb gasztronómiai forradalom, mivel óriási szakadékot lát az átlagos éttermek és csúcsgasztronómia között.
Marbellai étterme jövő év októberében zár majd be, és steak house lesz belőle, amely elsősorban hamburgerek kínál majd.
Dani García emellett tovább bővíti BiBo nevű középkategóriás étteremhálózatát, Marbella és Madrid után Dohában nyit újabb vendéglátóhelyet.
„Elviszem az andalúz gasztronómiáról alkotott elképzelésemet a világ minden sarkába” – mondta. (MTI)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.