7500 borból ennyi aranyérmet nyertek a magyarok

2020. 03. 04., 14:30

Aranyeső hullott a magyar borokra a németországi Mundus Vini versenyen.

Az 54 országból érkezett 268 szakértő több mint 7500 bort kóstolt, a legjobban az olaszok szerepeltek, a második legeredményesebbek a spanyolok lettek, harmadik helyen a franciák végeztek, negyedikként ünnepelhettek a portugálok, őket pedig a németek követték 239 éremmel – írja a Gusto.

Ennek a magyarok csak töredékét érték el, de az is nagy szó: 20 aranyérmet és 9 ezüstérmet hoztunk el.

Az éremkirály a Varga Pincészet 5 aranyéremmel és egy ezüsttel, kiemelten sikeres volt a Grand Tokaj 4 aranyéremmel, ebből egy Best in Show (Grand Tokaj Eszencia 2013), a legjobb magyar száraz fehérbor a Mad Wine 2016-os Mad Furmintja, a legjobb vörös pedig Günzer Tamás Mátyás Cuvée-je 2017-ből.

A sok „papírforma” győzelem mellett a legmeglepőbb talán az Etyeki Kúria Sparkling Sauvignon Blanc pezsgőjének aranyérme – főleg mivel most először készült ilyen az etyeki borászatban.

Etyek már javában dolgozik az Etyeki Pezsgő termékleíráson, ezért is öröm minden visszaigazolás.

A Sparkling Sauvignon Blanc ugyan nem hagyományos erjesztésű pezsgő, hanem az Asti-módszerhez hasonló metódussal készült.

Mérész Sándorék előtt egy konkrét ízvilág lebegett, a módszert a célhoz rendelték. „Egy nekünk kedves fajta, egy nyughatatlan borász és egy kísérlet: a sauvignon blanc mustot tartályban erjesztettük, két hónapig finomseprőn érleltük” – írják a készítők.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS