Házi recept alapján készült a legjobb magyar nagyüzemi téli sör

2019. 11. 04., 11:45

Mindig nagy érdeklődés előzi meg a Heineken Hungária Soproni Óvatos Duhaj sorozatának újabb sörét.

A napokban került a polcokra az ötödik családtag, a Porter. Azonnal lecsaptunk rá – írja a Gusto.

A Porter különlegessége, hogy házi recept alapján készült. A Heineken tavaly nyáron írt ki pályázatot az Óvatos Duhaj termékcsalád következő darabjára, amit Stubna Ágoston, az I. Soproni Sörverseny győztesének receptje nyert.

Szívesen megkóstolnánk az eredeti alapján készült portert, kíváncsiak lennénk a különbségre.

Nem mintha különösebb panaszra lenne okunk. Az Óvatos Porter ugyanis szerintünk a sorozat legegyedibb, legjobban sikerült darabja.

Feketébe hajló szín nem túl tartós bézs habbal. Illatának és ízének közös nevezője a kávé, étcsokoládé, pörkölt maláta, aszalt szilva (csipetnyi fahéjjal), itt-ott felvillanó finom vaníliás árnyalattal.

Az íz tartalmas, kellemesen, a szó legjobb értelmében üdítően-szomjoltóan savanykás. Utóíze a műfajhoz képest keserűbb, de az étcsokis-espresszós lecsengés nekünk nagyon tetszik.

Lehetne egy kicsit testesebb-krémesebb, ezzel együtt szénsavban szegényebb. Igen, az egyetlen komolyabb kritikánk ezzel a tétellel szemben a műfajidegen szénsav túlzott jelenléte.

A porter, ez a fantasztikus, felső erjesztésű, ale típusú tradicionális angol sör ugyanis igazi téli ital, inkább fűt, mint hűt. Ezért eredeti formájában nem igazán dominál benne a szénsav.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 14:08:00
Csupán napenergia és hidrogén felhasználásával kerüli meg a Földet a fenntartható repülés új, ikonikus léghajója, a Solar Airship One. A tervezett táv pont annyi, mint a bolygó kerülete (kb. 40 ezer kilométer), viszont az út során nem lesz szükség egyetlen gramm karbonkibocsátásra sem.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS