Házi recept alapján készült a legjobb magyar nagyüzemi téli sör

2019. 11. 04., 11:45

Mindig nagy érdeklődés előzi meg a Heineken Hungária Soproni Óvatos Duhaj sorozatának újabb sörét.

A napokban került a polcokra az ötödik családtag, a Porter. Azonnal lecsaptunk rá – írja a Gusto.

A Porter különlegessége, hogy házi recept alapján készült. A Heineken tavaly nyáron írt ki pályázatot az Óvatos Duhaj termékcsalád következő darabjára, amit Stubna Ágoston, az I. Soproni Sörverseny győztesének receptje nyert.

Szívesen megkóstolnánk az eredeti alapján készült portert, kíváncsiak lennénk a különbségre.

Nem mintha különösebb panaszra lenne okunk. Az Óvatos Porter ugyanis szerintünk a sorozat legegyedibb, legjobban sikerült darabja.

Feketébe hajló szín nem túl tartós bézs habbal. Illatának és ízének közös nevezője a kávé, étcsokoládé, pörkölt maláta, aszalt szilva (csipetnyi fahéjjal), itt-ott felvillanó finom vaníliás árnyalattal.

Az íz tartalmas, kellemesen, a szó legjobb értelmében üdítően-szomjoltóan savanykás. Utóíze a műfajhoz képest keserűbb, de az étcsokis-espresszós lecsengés nekünk nagyon tetszik.

Lehetne egy kicsit testesebb-krémesebb, ezzel együtt szénsavban szegényebb. Igen, az egyetlen komolyabb kritikánk ezzel a tétellel szemben a műfajidegen szénsav túlzott jelenléte.

A porter, ez a fantasztikus, felső erjesztésű, ale típusú tradicionális angol sör ugyanis igazi téli ital, inkább fűt, mint hűt. Ezért eredeti formájában nem igazán dominál benne a szénsav.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS