A skandináv gasztronómia klasszikusait kínálja vendégeinek a budapesti Helia szálloda november 15. és december 15. között.
A Danubius Hotel Helia 1990-ben nyitotta meg kapuit, a hotel Pekka Helin finn építész tervei alapján épült, s a stílusát a szálloda felújításakor is tiszteletben tartották – írja a turizmus.com.
A finn hagyományokra alapozva alkotott ünnep előtti menüt Tóth Zoltán séf.
A menüsorban szerepel lazacleves, kolbászleves, marinált hering céklasalátával, töltött édeskáposzta, füstölt lazac vargányás burgonyahabbal, sajttorta törpemálna lekvárral.
Az étlapon természetesen ott található a hagyományos egytálétel, a karjalanpaisti (a fotón látható, sertés és marhahúsból készülő karéliai pecsenye) is.
A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.
Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2023. november 16-án megtartotta az éves fizikai védelmi gyakorlatát az Országos Atomenergia Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság felügyelete mellett.