A skandináv gasztronómia klasszikusait kínálja vendégeinek a budapesti Helia szálloda november 15. és december 15. között.
A Danubius Hotel Helia 1990-ben nyitotta meg kapuit, a hotel Pekka Helin finn építész tervei alapján épült, s a stílusát a szálloda felújításakor is tiszteletben tartották – írja a turizmus.com.
A finn hagyományokra alapozva alkotott ünnep előtti menüt Tóth Zoltán séf.
A menüsorban szerepel lazacleves, kolbászleves, marinált hering céklasalátával, töltött édeskáposzta, füstölt lazac vargányás burgonyahabbal, sajttorta törpemálna lekvárral.
Az étlapon természetesen ott található a hagyományos egytálétel, a karjalanpaisti (a fotón látható, sertés és marhahúsból készülő karéliai pecsenye) is.
Kapacitásbővítés, kutatás-fejlesztés, valamint munkavállalói képzés is szerepel abban a közel 200 millió euró értékű beruházássorozatban, amelyet gyöngyösi és csömöri telephelyein indít a fogyasztási cikkeket gyártó amerikai vállalat.
Orbán Viktor washingtoni sajtótájékoztatóján bejelentette: az amerikai szankciós akadályokat átadtuk a múltnak.