Super food vagy hamburger? Hódít a brunch Magyarországon

2019. 07. 15., 14:30

A breakfast és a lunch (a reggeli és az ebéd) szavak összevonásából keletkezett a brunch szó a 19. század végén. A brunch azóta világhódító útjára indult, az egyik kedvenc hétvégi étkezéssé nőtte ki magát. Már Magyarországon is hódít.

Ha valakinek eddig nem ez volt a kedvence, annak is biztosan megváltozik a véleménye, ha ellátogat a Felix Kitchen&Bar Summer Brunch rendezvényére valamelyik hétvégén – írja a Gusto.

Azoknak, akik a délelőtt folyamán is a könnyű ételeket kedvelik, a superfood fogások jelenthetik a tökéletes választást.

Legyen ez akár a feketeribizli, málna, acai bowl, a matcha green bowl vagy az avocado toast, de a breakfast buddha bowl is telitalálat.

A klasszikusabb brunch vagy reggeli fogások szerelmesiről sem feledkezett meg Kovács Árpád séf, aki a LouLou, a Babel, a 21 Magyar Étterem, a Pierrot, a Vár: a Speiz éttermekben megszerzett tapasztalatával vezeti a Felix konyháját.

Az eggs benedict és a klasszikus angol reggeli mellett egy merészebb fogással, a sült marinált kápia paprikával tálalt kacsás gofrival is kezdhetjük a hétvégét.

És mit ehetnek azok, akik a tartalmasabb brunch hívei?

A klasszikus hamburger, a garnélás spagetti vagy akár a különböző bagel összeállítások is kitűnő választást jelenthetnek számukra.

Az édes fogások pedig főételként vagy desszertként is tökéletes kiegészítői lehetnek a reggelünknek, hiszen a glutén- és tejmentes gofri, valamint a ház palacsintája biztos, hogy mindenkit elvarázsol!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS