A breakfast és a lunch (a reggeli és az ebéd) szavak összevonásából keletkezett a brunch szó a 19. század végén. A brunch azóta világhódító útjára indult, az egyik kedvenc hétvégi étkezéssé nőtte ki magát. Már Magyarországon is hódít.
Ha valakinek eddig nem ez volt a kedvence, annak is biztosan megváltozik a véleménye, ha ellátogat a Felix Kitchen&Bar Summer Brunch rendezvényére valamelyik hétvégén – írja a Gusto.
Azoknak, akik a délelőtt folyamán is a könnyű ételeket kedvelik, a superfood fogások jelenthetik a tökéletes választást.
Legyen ez akár a feketeribizli, málna, acai bowl, a matcha green bowl vagy az avocado toast, de a breakfast buddha bowl is telitalálat.
A klasszikusabb brunch vagy reggeli fogások szerelmesiről sem feledkezett meg Kovács Árpád séf, aki a LouLou, a Babel, a 21 Magyar Étterem, a Pierrot, a Vár: a Speiz éttermekben megszerzett tapasztalatával vezeti a Felix konyháját.
Az eggs benedict és a klasszikus angol reggeli mellett egy merészebb fogással, a sült marinált kápia paprikával tálalt kacsás gofrival is kezdhetjük a hétvégét.
És mit ehetnek azok, akik a tartalmasabb brunch hívei?
A klasszikus hamburger, a garnélás spagetti vagy akár a különböző bagel összeállítások is kitűnő választást jelenthetnek számukra.
Az édes fogások pedig főételként vagy desszertként is tökéletes kiegészítői lehetnek a reggelünknek, hiszen a glutén- és tejmentes gofri, valamint a ház palacsintája biztos, hogy mindenkit elvarázsol!
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.