Mindössze 30 percet adnak a Bocuse-piacozásra

2020. 01. 29., 13:00

Egy hét múlva kezdődik az év legkiemelkedőbb élelmiszeripari és HoReCA szakkiállítása. Első nap a Bocuse d’Or hazai döntősei a METRO közel ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatják össze az versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat, és ekkor derül ki az is, hogy az öt, eddig titokban tartott zöldség közül melyik lesz az, amit kötelezően használniuk kell a verseny során. A látványos főzőbemutatók, borkóstolók és a HORECA szektornak szóló digitális és egyéb előremutató megoldások bemutatója mellett a METRO biztosít alapanyagokat a Közétkeztetési Szakácsversenyhez és a fiatal séfek Chaine des Rotisseurs versenyének is.

Február 4. és 6. között rendezik meg a Hungexpo területén a Sirha élelmiszer- és vendéglátóipariszakkiállítást, amelyen a METRO ezúttal is jelentős területen lesz jelen, és három nívós szakácsversenynek is alapanyagokat biztosít.

Az egyik legszínesebb pillanat a Bocuse d’Or hazai döntőseinek piacozása lesz, hiszen a METRO standról a több mint harmincféle mikrozöldség és ehető virág, a negyvenféle zöldfűszer, a hazai termelők portékái és a biotermékek közül válogatják össze a friss hozzávalókat a versenyfogásaikhoz, és itt kapják meg a titkos zöldségeket is.

A séfeknek egy szivárványos pisztrángból készülő halétellel mellett egy fürjből és kacsamájból kreált hústállal is elő kell rukkolniuk, amelyhez az alapanyagokat szintén az áruházlánc biztosítja. A helyszínen sorsolással derül majd ki, hogy a barna csiperkegomba, a csicsóka, a karfiol, a káposzta és a cékla közül melyiket kell kötelezően felhasználniuk hozzájuk.

A Bocuse d’Or selejtezőjét jelentős előnnyel Veres István nyerte, második helyen Palágyi Eszter, a harmadikon Haraszti Zsolt végzett. A verseny történetében először két olyan séf szerepel az első két helyen, aki jelenleg, vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezette. A további három továbbjutó: Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland. Ők fogják összemérni tudásukat és kreativitásukat.

A piacozásra mindössze fél órájuk lesz a METRO egészségtudatosság standján lévő zöldségpiacon, maga a döntő másnap, február 5-én zajlik a Sirha Bocuse-standján. A zöldségeké lesz a főszerep a Közétkeztetési Szakácsversenyen is, de szintén a METRO kiállítási területén piacoznak a Chanie des Rotisseurs 27 év alatti induló séfjei, akik jövőre talán már a Bocuse d’Oron is megcsillogtathatják tudásukat.

A Sirhán a METRO kilenc kiemelt területet mutat be a látogatóknak, így például a csúcsgasztronómiai igényeket is kielégítő termékkínálatát, ezen belül is kifejezetten a vendéglátásra szabott sajátmárkás termékcsaládokat és a megrendeléseket megbízhatóan és nyomon követhetően célba juttató METRO MAX kiszállítási szolgáltatást. A standra kitelepül egy digitális műhely is, sőt, bárki ki is próbálhatja helyben a METRO újgenerációs szolgáltatásait.

Ott lesznek a kiállításon azok a kényelmi megoldások is, amelyekkel a vendéglátó partnerek időt és energiát spórolhatnak a mindennapokban. A cég jelenlévő szakértőit kérdezni lehet például a professzionális konyhatervezéssel kapcsolatban, valamint a partner igényeire szabva egy profi konyha megtervezésére is lesz lehetőség.

A METRO gasztronómiai tudástára, a Gasztroakadémia is izgalmas programokkal, előadásokkal és főzőbemutatókkal várja az érdeklődőket, amelyeket többek között olyan neves séfektől láthatunk, mint a tavalyi Bocuse világdöntőn szép sikerrel szerepelt Pohner Ádám.

A METRO – a digitalizáció jegyében – egy mobil applikációval is segíti a látogatókat a helyszíni tájékozódásban. Az alkalmazás használóinak semmi más dolguk nem lesz a letöltést követően, mint beolvasni a vállalat standján található egyedi QR-kódot a részletes információkért, sőt az app használatával még egy nyereményjátékon is részt vehetnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS