Új-Zélandról kapott segítséget a patinás óbudai vendéglő

2021. 02. 22., 19:45

Deli János és Kerekes Sándor óbudai vendéglője is bezárni kényszerült a vírushelyzet miatt, de most újra dolgoznak: az óbudai anyaotthon lakóinak szállítanak ételt.

A Gléda Vendéglő szinte az utolsó pillanatban nem várt helyről, Új-Zélandról kapott segítséget – írja a Gusto.

László András, az új-zélandi Anzil Hungarian Restaurant tulajdonosa mindenképpen segíteni akart a lehetetlen helyzetbe került magyar barátainak. Ők viszont adományok helyett dolgozni szeretnének: így született meg az anyákat segítő együttműködés.

Az Anzil hetente egyszer jótékonysági vacsorákat tart Új-Zélandon, a bevételből pedig Óbudán, a Glédában főznek heti rendszerességgel 80-100 adag ételt az anyaotthon számára – így pedig pár napnyi plusz jövedelmet tudnak biztosítani a vendéglőben dolgozó kollégáiknak.

A világ másik végén az első jótékonysági, természetesen magyar témájú vacsora éppen Valentin-napra esett és kirobbanó sikert aratott.

Ennek köszönhetően három nappal később már újra sürgés-forgás és jó illatok töltötték be a Gléda Vendéglő konyháját: ebédidőben pedig Deli János és Kerekes Sándor saját maguk szállították ki a menüt az anyaotthon lakóinak.

A világot szó szerint átívelő magyar összefogás minimum két hónapig tart majd – a további folytatás pedig az Anzil étterem új-zélandi vendégeinek adakozó kedvétől is függ.

Amiben valószínűleg nem lesz hiba, hiszen az évek alatt komoly vendégköre alakult ki a magyar ízeknek és boroknak a földteke másik oldalán, László András pedig folyamatosan bővíti a magyar termékek kínálatát Új-Zélandon.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 16:10:00
Átadták a CallComm Zrt. új irodáját Nyíregyházán, amelyet a vállalat a Nyíregyházi Egyetem épületében alakított ki. A 2,7 millió euró összértékű beruházással a cég 100 új munkahelyet teremtett és 150 munkavállaló részére indította el szakmai és idegen nyelvi képzési programját.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS