Deli János és Kerekes Sándor óbudai vendéglője is bezárni kényszerült a vírushelyzet miatt, de most újra dolgoznak: az óbudai anyaotthon lakóinak szállítanak ételt.
A Gléda Vendéglő szinte az utolsó pillanatban nem várt helyről, Új-Zélandról kapott segítséget – írja a Gusto.
László András, az új-zélandi Anzil Hungarian Restaurant tulajdonosa mindenképpen segíteni akart a lehetetlen helyzetbe került magyar barátainak. Ők viszont adományok helyett dolgozni szeretnének: így született meg az anyákat segítő együttműködés.
Az Anzil hetente egyszer jótékonysági vacsorákat tart Új-Zélandon, a bevételből pedig Óbudán, a Glédában főznek heti rendszerességgel 80-100 adag ételt az anyaotthon számára – így pedig pár napnyi plusz jövedelmet tudnak biztosítani a vendéglőben dolgozó kollégáiknak.
A világ másik végén az első jótékonysági, természetesen magyar témájú vacsora éppen Valentin-napra esett és kirobbanó sikert aratott.
Ennek köszönhetően három nappal később már újra sürgés-forgás és jó illatok töltötték be a Gléda Vendéglő konyháját: ebédidőben pedig Deli János és Kerekes Sándor saját maguk szállították ki a menüt az anyaotthon lakóinak.
A világot szó szerint átívelő magyar összefogás minimum két hónapig tart majd – a további folytatás pedig az Anzil étterem új-zélandi vendégeinek adakozó kedvétől is függ.
Amiben valószínűleg nem lesz hiba, hiszen az évek alatt komoly vendégköre alakult ki a magyar ízeknek és boroknak a földteke másik oldalán, László András pedig folyamatosan bővíti a magyar termékek kínálatát Új-Zélandon.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.