Laposáék újradefiniálják a Balatont

2020. 02. 10., 13:00

A Laposa birtok egyike azoknak a családi pincészeteknek, amelyek a legtöbbet tették a badacsonyi borvidékért.

Anno dr. Laposa József és felesége mondhatni hobbiborászatként építgette a birtokot, ami bő két évtized alatt a régió meghatározó pincészetévé vált – írja a Gusto.

Mindhárom gyermekük örökre elköteleződött a szőlő és a bor mellett. Bence irányítja a birtokot, Zsófia a borokat készíti, Lilla márkaképviselőként segíti a borászat exportértékesítési tevékenységét.

A Laposa-borok egyediek, van felismerhető stílusuk, amelyben ott a termőhely bazaltos ásványvilága és poétikus eleganciája.

A fenntarthatóság jegyében integrált növényvédelemmel és gyomirtók használata nélkül dolgoznak.

Laposáék mertek nagyot álmodni. Szívügyük a régió. Boraikkal és tevékenységükkel igyekeznek újradefiniálni a Badacsonyt, tágabb értelemben a Balatont.

Bence számos fórumon fejtette már ki, hogy a Balaton sokkal több nyári strandolási lehetőségnél: „Nagyon aktív kulturális kínálattal, fantasztikus történelmi tájjal, épületekkel, hagyományokkal rendelkezik a tó és a szűkebb környéke; nekünk a régiót ezek mentén kell tudni definiálni”.

Laposáék Badacsony központjában felújították a helység ikonikus, nagy múltú Hableány éttermet, amely látványos borászat, birtokközpont, borbár, étterem és bemutatótér egyben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS