A pezsgőkészítés és vulkanikus borvidékek végig látogatása a világban még ott szerepel a bakancslistámon – mondta az Üzletemnek Laposa Zsófia, a badacsonyi Laposa Birtok borásza.
Laposa Zsófia nem szereti a papírmunkát, ami egy borásztól igazán nem meglepő. Zsófia azt is elárulta, hogy szívesen lenne állatorvos, ebből következően nem csodálkozom azon, hogy állatmenhelyen szívesen vállalna önkéntes munkát. Minden más az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 125. interjújában olvasható.
– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?
– Még nem értem el.
– Milyen távra tervez?
– Több generációra.
– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?
– Pezsgőkészítés, vulkanikus borvidékek végig látogatása a világban.
– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?
– A családomtól.
– Mivel motiválja a kollégáit, társait?
– Pozitív hozzáállásommal, türelmemmel, közös szakmai sikerekkel.
– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?
– Állatorvos.
– Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?
– Állandó kapcsolattartással.
– Mire sajnálja az idejét?
– Papírmunkára.
– Mire nem sajnálja a pénzt?
– Szakmai képzésekre.
– Mivel lehet felbosszantani?
– Hazugsággal.
– Milyen területen vállalna önkéntes munkát?
– Állatmenhelyen.
– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?
– Futás.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.