Laposa Zsófia: Pozitív hozzáállással és türelemmel motiválom a munkatársaimat

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 11. 21., 16:15

A pezsgőkészítés és vulkanikus borvidékek végig látogatása a világban még ott szerepel a bakancslistámon – mondta az Üzletemnek Laposa Zsófia, a badacsonyi Laposa Birtok borásza.

Laposa Zsófia nem szereti a papírmunkát, ami egy borásztól igazán nem meglepő. Zsófia azt is elárulta, hogy szívesen lenne állatorvos, ebből következően nem csodálkozom azon, hogy állatmenhelyen szívesen vállalna önkéntes munkát. Minden más az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 125. interjújában olvasható.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Még nem értem el.

Milyen távra tervez?

– Több generációra.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Pezsgőkészítés, vulkanikus borvidékek végig látogatása a világban.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A családomtól.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Pozitív hozzáállásommal, türelmemmel, közös szakmai sikerekkel.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Állatorvos.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Állandó kapcsolattartással.

Mire sajnálja az idejét?

– Papírmunkára.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Szakmai képzésekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Hazugsággal.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Állatmenhelyen.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Futás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 10:10:00
A műszaki alkatrészekben található fém- és aranytartalom visszanyerése fontos feladata (lenne) az elektronikai hulladékkezelőknek világszerte, ugyanakkor az eljárás - például az arany esetében - nagyon környezetkárosító anyagokat igényel. Vagy legalábbis igényelt eddig. Kiderült, hogy egy élelmiszeripari melléktermék is alkalmas rá.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS