Laposa Zsófia: Pozitív hozzáállással és türelemmel motiválom a munkatársaimat

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 11. 21., 16:15

A pezsgőkészítés és vulkanikus borvidékek végig látogatása a világban még ott szerepel a bakancslistámon – mondta az Üzletemnek Laposa Zsófia, a badacsonyi Laposa Birtok borásza.

Laposa Zsófia nem szereti a papírmunkát, ami egy borásztól igazán nem meglepő. Zsófia azt is elárulta, hogy szívesen lenne állatorvos, ebből következően nem csodálkozom azon, hogy állatmenhelyen szívesen vállalna önkéntes munkát. Minden más az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 125. interjújában olvasható.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Még nem értem el.

Milyen távra tervez?

– Több generációra.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Pezsgőkészítés, vulkanikus borvidékek végig látogatása a világban.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A családomtól.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Pozitív hozzáállásommal, türelmemmel, közös szakmai sikerekkel.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Állatorvos.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Állandó kapcsolattartással.

Mire sajnálja az idejét?

– Papírmunkára.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Szakmai képzésekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Hazugsággal.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Állatmenhelyen.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Futás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-26 18:26:00
„Növekszik a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont öregszik is a társadalom. Nőtt a foglalkoztatottság, a modern technológiák miatt átrendeződik a munkaerőpiac, fejlődik és egyben változik Magyarország.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS