Főzni jobban tud az Oscar-gála séfje, mint tippelni

2019. 02. 25., 16:15

Wolfgang Puck osztrák sztárséf idén már 25. alkalommal főzött az Oscar-gálát követő ünnepi vacsora ezerötszáz vendégének.

Wolfgang Puck (69) egész évben az Oscar-gála estjére készül, az idén több mint 35 kóstolóadagnyi fogással várja vendégeit, akik között ott voltak a friss Oscar-díjasok is – írja a Gusto Magazin.

Puck az idei menühöz egyenesen Japánból hozatott 300 kiló csúcsminőségű, wagyu marhahúst. A listán szerepelt még 7500 garnéla, 250 homár, 1500 üveg francia pezsgő. Vadlazacfiléből is sokat rendeltek, mert ezt kínálták üdvözlőfalatként – Oscar-szobor formára alakítva.

Az első fogás egyébként a séf gyerekkori kedvence, az édesanyja receptje alapján készült karintiai zsemlegombóc (Knödel) volt, s a sztárok kóstolhattak miniburgert, tésztában sült, szarvasgombával bolondított csirkeragut, illetve agnolottit (hússal töltött főtt tészta).

Puck minden bizonnyal sokkal jobb séf, mint jós. A gála előtt ugyanis abban reménykedett, hogy Glenn Close kapja a legjobb színésznőnek járó elismerést A férfi mögött című filmért, a legjobb filmnek pedig a Bohém rapszódiát várta. Mindkét esetben tévedett.

(A legjobb film Peter Farelly Zöld könyv című műve lett, míg a legjobb női alakításért az Oscart Olivia Colman brit színésznő vehette át A kedvenc című történelmi drámában nyújtott játékáért.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS