Wolfgang Puck osztrák sztárséf idén már 25. alkalommal főzött az Oscar-gálát követő ünnepi vacsora ezerötszáz vendégének.
Wolfgang Puck (69) egész évben az Oscar-gála estjére készül, az idén több mint 35 kóstolóadagnyi fogással várja vendégeit, akik között ott voltak a friss Oscar-díjasok is – írja a Gusto Magazin.
Puck az idei menühöz egyenesen Japánból hozatott 300 kiló csúcsminőségű, wagyu marhahúst. A listán szerepelt még 7500 garnéla, 250 homár, 1500 üveg francia pezsgő. Vadlazacfiléből is sokat rendeltek, mert ezt kínálták üdvözlőfalatként – Oscar-szobor formára alakítva.
Az első fogás egyébként a séf gyerekkori kedvence, az édesanyja receptje alapján készült karintiai zsemlegombóc (Knödel) volt, s a sztárok kóstolhattak miniburgert, tésztában sült, szarvasgombával bolondított csirkeragut, illetve agnolottit (hússal töltött főtt tészta).
Puck minden bizonnyal sokkal jobb séf, mint jós. A gála előtt ugyanis abban reménykedett, hogy Glenn Close kapja a legjobb színésznőnek járó elismerést A férfi mögött című filmért, a legjobb filmnek pedig a Bohém rapszódiát várta. Mindkét esetben tévedett.
(A legjobb film Peter Farelly Zöld könyv című műve lett, míg a legjobb női alakításért az Oscart Olivia Colman brit színésznő vehette át A kedvenc című történelmi drámában nyújtott játékáért.)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.