Főzni jobban tud az Oscar-gála séfje, mint tippelni

2019. 02. 25., 16:15

Wolfgang Puck osztrák sztárséf idén már 25. alkalommal főzött az Oscar-gálát követő ünnepi vacsora ezerötszáz vendégének.

Wolfgang Puck (69) egész évben az Oscar-gála estjére készül, az idén több mint 35 kóstolóadagnyi fogással várja vendégeit, akik között ott voltak a friss Oscar-díjasok is – írja a Gusto Magazin.

Puck az idei menühöz egyenesen Japánból hozatott 300 kiló csúcsminőségű, wagyu marhahúst. A listán szerepelt még 7500 garnéla, 250 homár, 1500 üveg francia pezsgő. Vadlazacfiléből is sokat rendeltek, mert ezt kínálták üdvözlőfalatként – Oscar-szobor formára alakítva.

Az első fogás egyébként a séf gyerekkori kedvence, az édesanyja receptje alapján készült karintiai zsemlegombóc (Knödel) volt, s a sztárok kóstolhattak miniburgert, tésztában sült, szarvasgombával bolondított csirkeragut, illetve agnolottit (hússal töltött főtt tészta).

Puck minden bizonnyal sokkal jobb séf, mint jós. A gála előtt ugyanis abban reménykedett, hogy Glenn Close kapja a legjobb színésznőnek járó elismerést A férfi mögött című filmért, a legjobb filmnek pedig a Bohém rapszódiát várta. Mindkét esetben tévedett.

(A legjobb film Peter Farelly Zöld könyv című műve lett, míg a legjobb női alakításért az Oscart Olivia Colman brit színésznő vehette át A kedvenc című történelmi drámában nyújtott játékáért.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-28 19:20:00
A digitális évtized helyzetéről szóló első jelentés átfogó képet ad arról, hogy milyen eredmények születtek a digitális átállás megvalósítása terén, és mennyire sikerült elősegíteni, hogy az Unió digitális szempontból szuverénebbé, reziliensebbé és versenyképesebbé váljon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS