Főzni jobban tud az Oscar-gála séfje, mint tippelni

2019. 02. 25., 16:15

Wolfgang Puck osztrák sztárséf idén már 25. alkalommal főzött az Oscar-gálát követő ünnepi vacsora ezerötszáz vendégének.

Wolfgang Puck (69) egész évben az Oscar-gála estjére készül, az idén több mint 35 kóstolóadagnyi fogással várja vendégeit, akik között ott voltak a friss Oscar-díjasok is – írja a Gusto Magazin.

Puck az idei menühöz egyenesen Japánból hozatott 300 kiló csúcsminőségű, wagyu marhahúst. A listán szerepelt még 7500 garnéla, 250 homár, 1500 üveg francia pezsgő. Vadlazacfiléből is sokat rendeltek, mert ezt kínálták üdvözlőfalatként – Oscar-szobor formára alakítva.

Az első fogás egyébként a séf gyerekkori kedvence, az édesanyja receptje alapján készült karintiai zsemlegombóc (Knödel) volt, s a sztárok kóstolhattak miniburgert, tésztában sült, szarvasgombával bolondított csirkeragut, illetve agnolottit (hússal töltött főtt tészta).

Puck minden bizonnyal sokkal jobb séf, mint jós. A gála előtt ugyanis abban reménykedett, hogy Glenn Close kapja a legjobb színésznőnek járó elismerést A férfi mögött című filmért, a legjobb filmnek pedig a Bohém rapszódiát várta. Mindkét esetben tévedett.

(A legjobb film Peter Farelly Zöld könyv című műve lett, míg a legjobb női alakításért az Oscart Olivia Colman brit színésznő vehette át A kedvenc című történelmi drámában nyújtott játékáért.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.
2024-12-11 20:11:00
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS