Aki habzsol, az nem élvezi annyira az ízeket. A sütemény lassan készül, és meg kell adni az elfogyasztás módját is – állítja ifjabb Bergmann Ernő, aki a család balatonfüredi cukrászdájában is dolgozik.
A balatonfüredi Bergmann cukrászda országosan is jegyzett hely. 2018-ban a Dining Guide az ország legjobb tíz cukrászdája közé választotta – írja a likebalaton.hu.
Ifjabb Bergmann Ernő adó- és illeték szakirányon végzett a Pénzügyi és számviteli főiskolán, egy barátjávaldownhill kerékpárokat fejleszt – és dolgozik a családi cukrászdában. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen az egész család ott dolgozik.
Ernő szerint a cukrászda nem arra való, hogy valaki berohanjon és betoljon két krémest. Mint mondja: „Aki habzsol, az nem élvezi annyira az ízeket, nem éli át annyira az élményt. A sütemény lassan készül, és meg kell adni a módját az elfogyasztásának is.”
A Balatoni Körben ő képviseli a családi vállalkozást. Nem véletlen, hogy elkészítették a Balatonbor fagylaltot. Tavaly a tavaszi estéken a barátokkal megiszogattak egy fél üveg bort, a másikat pedig bekeverték fagylaltnak. Hat-hét próbálkozás után jött el a siker. Májusban már a cukrászdájukban kínálták, minden hétvégén más borászat borával készítettük.
Otthon csak kisfröccsnek hívják az olaszrizling ízű édességet. Vagyis Bergmannéknál az ebéd utáni kisfröccs nyalható.
(A fotó illusztráció)
Magyarország nem külső szemlélője, hanem aktív szereplője az autóipar világban zajló átalakulásának, a szektor jövője hosszú távon biztosított – mondta Joó István, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója a HIPA május 13-i járműipari konferenciáján.
2025 októberében kerül sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Integrált Hatósági Felülvizsgálati Missziójára, amely a biztonsági szabványoknak való megfelelést fogja ellenőrizni.