Ahol a kisfröccsöt nyalni lehet

2019. 01. 02., 17:15

Aki habzsol, az nem élvezi annyira az ízeket. A sütemény lassan készül, és meg kell adni az elfogyasztás módját is – állítja ifjabb Bergmann Ernő, aki a család balatonfüredi cukrászdájában is dolgozik.

A balatonfüredi Bergmann cukrászda országosan is jegyzett hely. 2018-ban a Dining Guide az ország legjobb tíz cukrászdája közé választotta – írja a likebalaton.hu.

Ifjabb Bergmann Ernő adó- és illeték szakirányon végzett a Pénzügyi és számviteli főiskolán, egy barátjávaldownhill kerékpárokat fejleszt – és dolgozik a családi cukrászdában. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen az egész család ott dolgozik.

Ernő szerint a cukrászda nem arra való, hogy valaki berohanjon és betoljon két krémest. Mint mondja: „Aki habzsol, az nem élvezi annyira az ízeket, nem éli át annyira az élményt. A sütemény lassan készül, és meg kell adni a módját az elfogyasztásának is.”

A Balatoni Körben ő képviseli a családi vállalkozást. Nem véletlen, hogy elkészítették a Balatonbor fagylaltot. Tavaly a tavaszi estéken a barátokkal megiszogattak egy fél üveg bort, a másikat pedig bekeverték fagylaltnak. Hat-hét próbálkozás után jött el a siker. Májusban már a cukrászdájukban kínálták, minden hétvégén más borászat borával készítettük.

Otthon csak kisfröccsnek hívják az olaszrizling ízű édességet. Vagyis Bergmannéknál az ebéd utáni kisfröccs nyalható.

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS