Aki habzsol, az nem élvezi annyira az ízeket. A sütemény lassan készül, és meg kell adni az elfogyasztás módját is – állítja ifjabb Bergmann Ernő, aki a család balatonfüredi cukrászdájában is dolgozik.
A balatonfüredi Bergmann cukrászda országosan is jegyzett hely. 2018-ban a Dining Guide az ország legjobb tíz cukrászdája közé választotta – írja a likebalaton.hu.
Ifjabb Bergmann Ernő adó- és illeték szakirányon végzett a Pénzügyi és számviteli főiskolán, egy barátjávaldownhill kerékpárokat fejleszt – és dolgozik a családi cukrászdában. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen az egész család ott dolgozik.
Ernő szerint a cukrászda nem arra való, hogy valaki berohanjon és betoljon két krémest. Mint mondja: „Aki habzsol, az nem élvezi annyira az ízeket, nem éli át annyira az élményt. A sütemény lassan készül, és meg kell adni a módját az elfogyasztásának is.”
A Balatoni Körben ő képviseli a családi vállalkozást. Nem véletlen, hogy elkészítették a Balatonbor fagylaltot. Tavaly a tavaszi estéken a barátokkal megiszogattak egy fél üveg bort, a másikat pedig bekeverték fagylaltnak. Hat-hét próbálkozás után jött el a siker. Májusban már a cukrászdájukban kínálták, minden hétvégén más borászat borával készítettük.
Otthon csak kisfröccsnek hívják az olaszrizling ízű édességet. Vagyis Bergmannéknál az ebéd utáni kisfröccs nyalható.
(A fotó illusztráció)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.