Ahol a kisfröccsöt nyalni lehet

2019. 01. 02., 17:15

Aki habzsol, az nem élvezi annyira az ízeket. A sütemény lassan készül, és meg kell adni az elfogyasztás módját is – állítja ifjabb Bergmann Ernő, aki a család balatonfüredi cukrászdájában is dolgozik.

A balatonfüredi Bergmann cukrászda országosan is jegyzett hely. 2018-ban a Dining Guide az ország legjobb tíz cukrászdája közé választotta – írja a likebalaton.hu.

Ifjabb Bergmann Ernő adó- és illeték szakirányon végzett a Pénzügyi és számviteli főiskolán, egy barátjávaldownhill kerékpárokat fejleszt – és dolgozik a családi cukrászdában. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen az egész család ott dolgozik.

Ernő szerint a cukrászda nem arra való, hogy valaki berohanjon és betoljon két krémest. Mint mondja: „Aki habzsol, az nem élvezi annyira az ízeket, nem éli át annyira az élményt. A sütemény lassan készül, és meg kell adni a módját az elfogyasztásának is.”

A Balatoni Körben ő képviseli a családi vállalkozást. Nem véletlen, hogy elkészítették a Balatonbor fagylaltot. Tavaly a tavaszi estéken a barátokkal megiszogattak egy fél üveg bort, a másikat pedig bekeverték fagylaltnak. Hat-hét próbálkozás után jött el a siker. Májusban már a cukrászdájukban kínálták, minden hétvégén más borászat borával készítettük.

Otthon csak kisfröccsnek hívják az olaszrizling ízű édességet. Vagyis Bergmannéknál az ebéd utáni kisfröccs nyalható.

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-08 16:41:10
A digitalizáció tartja szinten a hazai vállalatok innovációs tevékenységét. Új termékek, szolgáltatások bevezetésével kivárnak a vállalatok, inkább saját háttérfolyamataikat igyekeznek hatékonyabbá tenni. Így a K&H innovációs indexe szinten maradt.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS