Idén is négy pikniket szerveznek Etyeken, az elsőt most szombaton, január 19-én rendezik.
Kiváló magyar borászok, gasztro guruk és kézművesek termékeivel ismerkedhetnek azok, akik január 19-én Etyekre autóznak, buszoznak (esetleg kerékpároznak). A piknikelést 2013-ban indították, minden évben négyszer rendezik meg, természetesen az évszakoknak megfelelő programokkal.
Az idei első rendezvényen 23 helyszínt sorolnak fel a piknik honlapján. Az invitálók közül természetesen nem maradhatott ki Rókusfalvy Pál, aki a birtokán a szekszárdi Dúzsi Tamással szövetkezve várja a vendégeket.
Érdekes program lehet a sajtút, a látogatás a Korda filmstúdióban vagy falatozás és villányi vendégborokkal koccintás Árpási László (Laci) sonkamester pincéjében.
Már most beírhatja a mobiljába a Notes-ok közé a további időpontokat is: április 6-7., június 1-2., szeptember 7-8.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.