Idén tavasszal sem marad el az Országos Éttermi Hét. A márciusi evés-ivásra már lehet regisztrálni.
Március 18. és 24. között az előzetesen asztalt foglalók az ország minőségi éttermeinek kínálatával ismerkedhetnek meg, az éttermek három kategóriában háromfogásos menüket kínálnak.
A tavaszi Országos Étterem Héten a magyar gasztronómia több ismert séfjének főztjét is megkóstolhatják a vendégek a programban résztvevő éttermekben egységes árakon.
Olyan ismert mesterszakácsok is főznek, mint Bicsár Attila, a Traktor Farmfood Restaurant, Horváth Szilveszter, a győri La Maréda étterem, Takács Lajos, a Kobuta japán étterem, vagy Varga Roland, a Marriott Hotelben működő DNB Budapest séfje.
A legkiválóbb alapanyagokból készített menüsorok változatos ízvilágot és stílust képviselnek a gasztronómiai palettán – ígérik a szervezők. Az éttermek bemutatkozó ételsorai kiválóan reprezentálják nemcsak az adott hely konyhájának jellegzetességeit, de a népszerű gasztronómiai trendeket is.
A tavaszi rendezvényen részt vesz a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) több vendéglátója is – itt a regionális alapanyagokra alapozzák a konyhát.
Idén az új résztvevők között találjuk a veszprémi Gusto 13 Bistro & Delicate-t, amely ugyancsak helyi termelők alapanyaira épít, valamint az olasz konyha legfinomabbjait is kínálja. Étvágygerjesztésül közöljük, hogy milyen főételek közül lehet választani a Gustóban:
Szarvas nyak, csicsóka, szarvasgombás krokett, körte
Fürj, cékla, török mogyoró, kávé
Gomba cannelloni, gombamártás, gorgonzola hab
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.