Tavaszi exkluzív kínálat top éttermektől

2019. 03. 01., 10:15

Idén tavasszal sem marad el az Országos Éttermi Hét. A márciusi evés-ivásra már lehet regisztrálni.

Március 18. és 24. között az előzetesen asztalt foglalók az ország minőségi éttermeinek kínálatával ismerkedhetnek meg, az éttermek három kategóriában háromfogásos menüket kínálnak.

A tavaszi Országos Étterem Héten a magyar gasztronómia több ismert séfjének főztjét is megkóstolhatják a vendégek a programban résztvevő éttermekben egységes árakon.

Olyan ismert mesterszakácsok is főznek, mint Bicsár Attila, a Traktor Farmfood Restaurant, Horváth Szilveszter, a győri La Maréda étterem, Takács Lajos, a Kobuta japán étterem, vagy Varga Roland, a Marriott Hotelben működő DNB Budapest séfje.

A legkiválóbb alapanyagokból készített menüsorok változatos ízvilágot és stílust képviselnek a gasztronómiai palettán – ígérik a szervezők. Az éttermek bemutatkozó ételsorai kiválóan reprezentálják nemcsak az adott hely konyhájának jellegzetességeit, de a népszerű gasztronómiai trendeket is.

A tavaszi rendezvényen részt vesz a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) több vendéglátója is – itt a regionális alapanyagokra alapozzák a konyhát.

Idén az új résztvevők között találjuk a veszprémi Gusto 13 Bistro & Delicate-t, amely ugyancsak helyi termelők alapanyaira épít, valamint az olasz konyha legfinomabbjait is kínálja. Étvágygerjesztésül közöljük, hogy milyen főételek közül lehet választani a Gustóban:

Szarvas nyak, csicsóka, szarvasgombás krokett, körte
Fürj, cékla, török mogyoró, kávé
Gomba cannelloni, gombamártás, gorgonzola hab

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-18 14:44:41
Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.
2024-06-18 14:40:00
A jövedéki törvény szerint a jövedéki engedélyes kereskedő a beszerzéseiről, készletcsökkenéssel járó eseményekről, valamint a napi zárókészletéről – telephelyenként – folyamatosan elektronikus nyilvántartást vezet. Az adóhivatal rövid közleményben tisztázta, hogy a nyilvántartással szemben támasztott elvárások, valamint a folyamatos vezetés fogalma a következőképp értelmezendők az ellenőrzési gyakorlatban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS