Idén ők kapják a Best in Class elismerést

2020. 04. 06., 10:45

A Budapest Week Publishing 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit, üzleti partnereit, valamint a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó-, szálloda- és más szolgáltatói szféra legjobbjainak.

Idén is elindult az online közönségszavazás: 15 107 szavazat érkezett, és az összesítést követően a kiadó végül 353 szolgáltatónak ítélt díjat, azok 2019-es teljesítményét méltatva és elismerve – írja a Gusto.

Idén 45 kategóriában versenyeztek a szolgáltatók: ők a legjobbak közt az elsők, a „Best in Class” oklevelek nyertesei.

A különdíjak – amikor a szakma dönt

Idén 17 remek szakembernek ítélt a szakmai zsűri különdíjat, egyvalaki pedig különleges elismerésben részesült.

A különdíjasok kiválasztásának menete: A kiadó és a mindenkori főszerkesztő egy jól átgondolt, legalább 25 nevet tartalmazó listát terjeszt az előző év különdíjasaiból álló zsűri elé, akik élhetnek vétójoggal, vagy megerősíthetik a jelöltek pozícióját. A folyamat hosszadalmas, több nap alatt dőlt el, kik kapnak üvegszobrokat. Jövőre az idei különdíjasokból áll majd a zsűri.

KÜLÖNDÍJASOK

ÉLETMŰDÍJ: Meskál Tibor, a régi vágású úriember, aki egész karrierjét luxusszállodákban töltötte, s akinek a személye a budapesti Corinthia szállóban már-már fogalom.

AZ ÉV BUDAPESTI SZÁLLODÁSAI: Sameer Hamdan és Zuhair Awad, a Mellow Mood Group tulajdonosai, a magyar szállodaipar karakteres és lendületes párosa, a Párisi Udvar Hotel Budapest üzemeltetői.

AZ ÉV VIDÉKI SZÁLLODÁSA: Poncsák Pál, az Avalon Resort & SPA szállodaigazgatója, azért, amit Miskolc idegenforgalmáért tett.

AZ ÉV GASZTROVÁLLALKOZÓJA: Pintér Máté, a Barside koktélbár, a Cupákos, a Raqpart és újabban a Felix ötletgazdája és stratégiai vezetője.

AZ ÉV BUDAPESTI ÉTTERMESEI: Csongrádi Csaba, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, akik egy pincében, a bulinegyed közepén hozták létre Budapest legjobb kisvendéglőjét, a Fricska Gastropub-ot.

AZ ÉV VIDÉKI ÉTTERMESE: Ásványi Rita, az Almalomb Kulináris Kitérő és Találkozóhely tulajdonosa, aki elérte, hogy Hosszúhetény sokak számára egyet jelentsen a kulturális és kulináris feltöltődéssel.

AZ ÉV SÉFJE: Veres István, a tavaly Michelin csillagot szerző Babel Budapest tehetséges séfje, és a Bocuse d’Or magyar döntőjének legújabb nyertese.

AZ ÉV EXECUTIVE SÉFJE: Roland Holzer, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest főszakácsa, aki a Ten Roomsban tartott rendezvények és a The Kitchen Caters által kiszolgált események cateringjéért is felel.

AZ ÉV CUKRÁSZA: Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza, aki olyan gusztusosan ötvözte a macaront és a mille feuille-t, hogy azzal bekerült a So Good magazinba, amit korábban magyar cukrász még nem tudott megugrani.

AZ ÉV PÉKJE: Kovács Bea, aki néha énekel a kenyereinek, de nem csoda, hiszen karvezető. Kisapátiban, a Búzalelke pékségben csodás kenyerek sülnek így.

AZ ÉV GASZTRO-VIDEÓSA: Terei Miklós, a Standról készült zseniális kisfilm operatőre, rendezője és vágója, aki állandó kísérője a Bocuse d’Or hazai versenyzőinek és minden valamire való gasztro-rendezvénynek.

AZ ÉV GASZTRO-SHOWMANJE: Lakatos Márk, az igencsak sokoldalú, vendéglátós-stylist és szakácskönyv-szerző gasztro-arc

AZ ÉV GASZTROBORÁSZA: Mérész Sándor, az Etyeki Kúria borásza, aki véletlenül lett borász, bár aki kóstolt az utóbbi évtizedben Etyeki Kúria bort, erre csak annyit mond: véletlenek márpedig nincsenek!

AZ ÉV SOMMELIER-JE: Evans Viktória, aki 2019. januárja óta a Caviar&Bull étteremcsoport teljes bor- és italkínálatáért felel mind a hat étteremben, Máltán és Budapesten.

KÜLÖNLEGES ELISMERÉS A VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELMUTATOTT TELJESÍTMÉNYÉRT

Kapja: Herczeg Ágnes, a Lidl és a Danubius szállodák borstratégiai tanácsadója, borbíra és oktató, nemzetközi borszakértő, sőt a borszakma egyik legígéretesebb szakértője 2019-től, mióta elnyerte a WSET és az IWSC „Future 50” nemzetközi díjat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS