Az 50 legjobb borbár, köztük három magyar

2019. 12. 17., 11:45

A bigseventravel.com. összegyűjtötte az 50 legjobb európai borbárt. Három magyar is fölkerült a listára.

Az 50 top borbár listáját a lisszaboni Chafariz do Vinho vezeti, mögötte a berlini Weinbar Rutz és a bécsi Mayer am Pfarrplatz következik – írja a Gusto.

A legjobbak közé három magyart is beválasztottak.

13. Tasting Table

A budapesti Bródy Sándor utcai Tasting Table borospince, szaküzlet és borbár egyszerre. Tapasztalt szakember vezeti be a látogatót a magyar és közép-európai borok világába. Még a helyiek számára ismeretlen kistermelők izgalmas tételeivel is találkozhat itt. Ezt az élményt tényleg nem érdemes kihagyni.

36. DiVino Borbár

A legcsodálatosabb budapesti látványban és hangulatban lesz része, ha egy délutánt a DiVino borbárban tölt. 150 féle magyar borból válogathat, miközben a teraszról élvezheti a Szent István bazilika előtti nyüzsgést.

50. Kadarka Borbár

A törzsvendégek és a borkritikusok többsége szerint a Kadarka Budapest legjobb borbárja, nem véletlen, hogy az 50-es listára is felkerült. Jó helyen található, hangulatos, és az ország 22 borvidékéről kóstolhatunk itt bort. Vagyis a legalkalmasabb arra, hogy pohárral a kezünkben egyhelyben ülve képet kapjunk Magyarország teljes borvilágáról.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS