Sokat segíthetnek a SZÉP-kártyán maradt összegek

2020. 12. 21., 13:00

A SZÉP-kártyával kapcsolatos idei tapasztalatokról, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány projektjeiről és a zöld szolgáltatások felértékelődéséről beszélt Princzinger Péter, az alapítvány elnöke.

Princzinger Péter a kártyával kapcsolatban elmondta: a munkáltatói feltöltések idén két hullámban nőttek erőteljesen – írja a turizmus.com.

Először a nyári hónapokban, miután a kormány a járvánnyal kapcsolatos intézkedések keretében megemelte a munkáltató által adható összeget, valamint eltörölte a munkáltatói járulékot. Október-novemberben újra tapasztaltak növekedést, aminek eredményeképpen november végén a forgalomban lévő 2,1 millió SZÉP-kártyán mintegy 130 milliárd forint felhasználható forrás volt.

A kormányzati intézkedések következtében nem annyira a kártyát juttató munkáltatók köre bővült, hanem jellemzően azok a munkáltatók emeltek összeget, amelyek korábban is adtak SZÉP-kártyát dolgozóiknak.

A gyakorlatilag a nullára visszaesett budapesti forgalom élénkítésére is voltak próbálkozások. A belföldi vendégek sem számukat, sem költési hajlandóságukat tekintve nem tudják kiváltani a külföldi vendégkört, inkább az üzleti turizmusban reménykedhetnek majd a szolgáltatók, ha vége a járványnak – mondta Princzinger Péter.

Vidéken az egészségturizmusra, valamint az aktív és ökoturizmusra lehet majd különösen építeni szerinte, ez a két terület ugyanis világszerte kezd felértékelődni, és Magyarország nagyon jó adottságokkal rendelkezik ezek terén.

A munkáltatók 2021. június 30-ig tölthetik fel a jelenlegi adókedvezménnyel a SZÉP-kártya keretet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS