Kié lesz a Pannónia Aranygyűrű?

2018. 10. 30., 15:00

A Pannónia Női Borrend idén is meghirdeti „Pannónia Aranygyűrű” pályázatát, amelyre 35 évnél fiatalabb borászok jelentkezhetnek.

Egy 14 karátos arany pecsétgyűrű és egy vándorserleg lesz a jutalma a Pannónia Női Borrend által meghirdetett pályázat nyertesének.

A pályázati feltételek között szerepel, hogy a fiatal borász rendelkezzen minimum borász technikusi középfokú szakirányú végzettséggel, illetve legyen 2 éves, borászatban eltöltött szakmai gyakorlattal.

Pályázni olyan borral lehet, amely palackozott és NÉBIH által kiadott forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezik, s minimum 300 palack készült belőle.

Az ifjú borásznak egy videóanyagot is el kell készítenie, amelyben bemutatja közép- és hosszútávú céljait, valamint népszerűsíti a tudatos borfogyasztást. A videót a YouTube portálra is fel kell tölteni.

A pályázó által készített két palack bort 2018. december 3. és 7. között lehet leadni.

Neves szakértőkből áll a zsűri, amelynek tagja Borbás Mária, Csizmadia András, Gál Tibor, Káli Ildikó, Kállay Miklós, Keményné Koncz Ildikó, Kozma Kálmán, Mészáros Gabriella, Sebestyén Márta, Szepsy István és Zilai Zoltán.

Az eredményhirdetést és a díjátadást 2019 márciusában tartják.

A program felelőse 2018-ban Gere Andrea, borász, a Gere Pincészet társtulajdonosa. „A borrend és az alapítvány is kiemelten fontosnak tartja, hogy felkaroljuk a pályájuk elején járó fiatal borászokat, és ezen elismerés által egyre többen megismerjék a nevüket. Úgy tapasztaljuk, hogy ennek a jeles kezdeményezésnek máris hagyománya és jó híre van a szakmám belül, elismerik a nyerteseket. Ezáltal pedig motiválni tudjuk a jelölteket is, hogy bátran nyissanak az ilyen lehetőségek és a szakmai kapcsolatok irányába” – mondta Gere Andrea.

A pályázat legutóbbi nyertese ifj. Heimann Zoltán, aki külföldi tanulmányútja óta a családi birtokon dolgozik. A kadarkájával diadalmaskodó szekszárdi borász elmondása szerint a pályázat megnyerése nagyon sokat jelentett nem csak neki, de a családjának is. „Új lehetőségeket és értékes előnyöket is köszönhetek az elért eredménynek, amiből természetesen a családi birtok is profitált.”

A részletes pályázati felhívást ITT olvashatja.

Az Üzletem sok szerencsét és szép borokat kíván!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS