Hatodszor rendezte meg a Balatoni Kör és a We Love Balaton az Év Strandétele versenyét.
Az első körben bárki ajánlhatott helyeket, majd ennek a 24 étteremnek, bisztrónak és büfének a kínálatát tesztelték a We Love Balaton újságírói és a Balatoni KÖR – a versenyben nem érintett – tagjai – írja a Gusto.
Öt szempont alapján pontoztak: nézték az ételek minőségét, a regionális alapanyagok arányát, az ár-érték arányt, a hely megjelenését és dizájnját, valamint a kiszolgálás minőségét.
Ezek alapján A Konyhám (Balatonfenyves), a Fogas Bisztro (Alsóörs), a Málna Büfé (Balatonlelle), a Port Étterem (Balatonmáriafürdő), a Spéci Hot Dog & Krumpli (Balatonboglár), a Tiki Beach Bisztró (Zamárdi) és a Vitorlás Bisztró (Keszthely) került a döntőbe.
A zsűri végül két fogást választott az Év Strandételének: az alsóőrsi Fogas Bisztró halerőlevesét,illetve a balatonmáriafürdői Port Étterem BalaToros fantázianevű kreációját:
Az Év Felfedezettje pedig a balatonboglári Spéci Hot Dog & Krumpli lett.
A győztesek az oklevelüket idén először díjátadó keretében vehették át, amelynek a tavalyi győztes, a Tiki Beach Bisztró adott otthont.
A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és az ukrán hatóságok tájékoztatása alapján az elmúlt két hónapban sem csökkent az ukrán energia-infrastruktúrát ért támadások száma. A támadások közvetlenül nem érintik az ukrajnai atomerőművek nukleáris biztonságát, azonban megzavarhatják működésüket.