Halerőleves lett az Év Strandétele egyik nyertes fogása

2020. 07. 19., 17:00

Hatodszor rendezte meg a Balatoni Kör és a We Love Balaton az Év Strandétele versenyét.

Az első körben bárki ajánlhatott helyeket, majd ennek a 24 étteremnek, bisztrónak és büfének a kínálatát tesztelték a We Love Balaton újságírói és a Balatoni KÖR – a versenyben nem érintett – tagjai – írja a Gusto.

Öt szempont alapján pontoztak: nézték az ételek minőségét, a regionális alapanyagok arányát, az ár-érték arányt, a hely megjelenését és dizájnját, valamint a kiszolgálás minőségét.

Ezek alapján A Konyhám (Balatonfenyves), a Fogas Bisztro (Alsóörs), a Málna Büfé (Balatonlelle), a Port Étterem (Balatonmáriafürdő), a Spéci Hot Dog & Krumpli (Balatonboglár), a Tiki Beach Bisztró (Zamárdi) és a Vitorlás Bisztró (Keszthely) került a döntőbe.

A zsűri végül két fogást választott az Év Strandételének: az alsóőrsi Fogas Bisztró halerőlevesét,illetve a balatonmáriafürdői Port Étterem BalaToros fantázianevű kreációját:

Az Év Felfedezettje pedig a balatonboglári Spéci Hot Dog & Krumpli lett.

A győztesek az oklevelüket idén először díjátadó keretében vehették át, amelynek a tavalyi győztes, a Tiki Beach Bisztró adott otthont.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS