A gyerekeiről is nevezett már el borokat Váli Péter

2018. 12. 28., 16:00

Váli Péter badacsonyörsi borász a gyerekeiről is nevezett már el borokat. A Balatoni Körnek az alapítástól a tagja.

A család a borok névválasztásában is fontos szerepet játszik Váli Péter badacsonyörsi borásznál – írja a likeBalaton. A gyermekeiről is nevezett már el borokat, van Luca bora, Márton bora, Vince bora és Peti bora.

Teljesen tudatos, hogy milyen fajta szőlőket telepít. Mint mondja: „A tanulmányaim sokat segítettek, minden új telepítésnél ez alapján döntöttem a szőlőfajtákról. Ez még ma is hiányosság Magyarországon, volt olyan időszak a szőlőtelepítések idején, amikor hasra ütésre telepítették a szőlőket, és nem a megfelelő termőterületre.”

A vendéglátást, borkóstolást az első pillanatoktól a birtokra tervezték, bár messze vannak Badacsony központjától. Az volt a célja, hogy a vendégek megismerjék a szőlőt, a termőhelyet. Fontos a hitelesség, Franciaországban és Olaszországban is a szőlőben vannak a kóstolók, nem külön kóstolóutcák vannak a falvakban. Így lehet megélni az igazi pincehangulatot.

A vendéglátásban felhasznált alapanyagokat maguk termelik meg vagy a környékről szerzik be. A sajtok, felvágottak, húsok a környék termelőitől származnak. A paradicsom, paprika, gyümölcsök pedig a kertjükben teremnek.

A Reneszánsz Pálinkaházzal közösen készítenek pálinkát, a gyümölcsökből szörp és lekvár is készül, a paradicsomból paradicsomlét és lecsót tesznek el télire.

A Balatoni kör munkájában az indulástól részt vesznek, annak filozófiáját közösen álmodták meg Kardos Gáborral, Laposa Bencével, Istvándy Gergővel és Szeremley Lászlóval. 8-10 taggal indultak, ma már több mint 30-an dolgoznak a „négy évszakos Balatonért”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS