A gyerekeiről is nevezett már el borokat Váli Péter

2018. 12. 28., 16:00

Váli Péter badacsonyörsi borász a gyerekeiről is nevezett már el borokat. A Balatoni Körnek az alapítástól a tagja.

A család a borok névválasztásában is fontos szerepet játszik Váli Péter badacsonyörsi borásznál – írja a likeBalaton. A gyermekeiről is nevezett már el borokat, van Luca bora, Márton bora, Vince bora és Peti bora.

Teljesen tudatos, hogy milyen fajta szőlőket telepít. Mint mondja: „A tanulmányaim sokat segítettek, minden új telepítésnél ez alapján döntöttem a szőlőfajtákról. Ez még ma is hiányosság Magyarországon, volt olyan időszak a szőlőtelepítések idején, amikor hasra ütésre telepítették a szőlőket, és nem a megfelelő termőterületre.”

A vendéglátást, borkóstolást az első pillanatoktól a birtokra tervezték, bár messze vannak Badacsony központjától. Az volt a célja, hogy a vendégek megismerjék a szőlőt, a termőhelyet. Fontos a hitelesség, Franciaországban és Olaszországban is a szőlőben vannak a kóstolók, nem külön kóstolóutcák vannak a falvakban. Így lehet megélni az igazi pincehangulatot.

A vendéglátásban felhasznált alapanyagokat maguk termelik meg vagy a környékről szerzik be. A sajtok, felvágottak, húsok a környék termelőitől származnak. A paradicsom, paprika, gyümölcsök pedig a kertjükben teremnek.

A Reneszánsz Pálinkaházzal közösen készítenek pálinkát, a gyümölcsökből szörp és lekvár is készül, a paradicsomból paradicsomlét és lecsót tesznek el télire.

A Balatoni kör munkájában az indulástól részt vesznek, annak filozófiáját közösen álmodták meg Kardos Gáborral, Laposa Bencével, Istvándy Gergővel és Szeremley Lászlóval. 8-10 taggal indultak, ma már több mint 30-an dolgoznak a „négy évszakos Balatonért”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024. 12. 11., 09:11
Sorjáznak az akciós autók akciós THM-mel a kereskedőknél. A lízingcégek is gyakran nyújtanak 0 százalékos vagy 2–5 százalék közötti THM-mel finanszírozást, de csak speciális feltételekkel, ezért mindenképpen érdemes összevetni a finanszírozási lehetőségeket a kocsivásárlási döntés előtt – derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS