A DiningCity az új évtizedet 10 napos éttermi héttel kezdi, amelyre március 6. és 15. között kerül sor.
A gasztronómia világában idén tavasszal lesz egy olyan hét, amelyik tíz napig tart majd. A DiningCity a nagy érdeklődés miatt hosszabbította meg az Országos Étterem hetet, amelyre február 17-től lehet majd az interneten asztalt foglalni.
Az Étterem Hét alatt Magyarország TOP vendéglátóhelyei 3 fogásos menüsorokat kínálnak, egységesen 3.900 forintos áron. Ismét lesznek Prémium kategóriás éttermek, ahol 4.900 forintért lehet választani, míg az Exkluzív kategóriás éttermek 5.900 forintért kínálják a menüsorokat.
Minden résztvevő igyekszik saját konyhájának legjavát bemutatni, a vendégeknek egyedi és változatos ételeket felszolgálni.
A gasztro akcióban több, mint száz étterem vesz részt, most is lesznek új vendéglátóhelyek a már megszokott gasztro nagyágyúk mellett.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.