Hatvan fős szakmai zsűri előtt szép sikerrel vizsgáztak a Dubicz-borok. Ugyanakkor a fesztiválok több tízezres közönség szintén koccinthat a boraikkal.
Kiválóan szerepeltek a Dubicz borok a 40. Országos Borversenyen, melyre 262 borászat összesen 908 tétellel nevezett. A rekord nevezési szám mellett az ország legnagyobb szakmai vetélkedésének rangját emelte az is, hogy ebben az évben a nevezett tételeket 60 fős hazai és nemzetközi bírálókból álló testület minősítette.
A június 25-én, közel 200 résztvevő − elsősorban bortermelők, valamint az agrárium számos szakmai szervezete és a kormányzati szervek képviselői − jelenlétében, ünnepélyes keretek között megrendezett díjátadón a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok munkáját egy Nagydíjjal (Mátra Superior Olaszrizling 2017), két Aranyéremmel (1014 Irsai Olivér 2018 és Mátra Superior Olaszrizling 2017) és egy ezüstéremmel (1014 Cabernet Sauvignon Rosé 2018) jutalmazta a zsűri.
A 2019-es fesztiválszezon is igazán sikeresen indult, a 27. Telekom VOLT Fesztiválra 143 ezren látogattak el. A fesztiválok hivatalos boraként a Borháló és a Dubicz „Sziget válogatása” – a White, Red és Rosé - Sopronban is elnyerte a fesztiválozók tetszését, fogyasztották tisztán és fröccsként is. A borok és a fesztiválozók azóta Zamárdiba költöztek, hogy a július 7-ig a Balaton Sound-on is lehetőség legyen koccintani.
(A fotó a tavalyi Balaton Sound-on készült)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.