Nagydíjjal ismerték el a Dubicz Borászat Olaszrizlingjét

2019. 07. 05., 18:45

Hatvan fős szakmai zsűri előtt szép sikerrel vizsgáztak a Dubicz-borok. Ugyanakkor a fesztiválok több tízezres közönség szintén koccinthat a boraikkal.

Kiválóan szerepeltek a Dubicz borok a 40. Országos Borversenyen, melyre 262 borászat összesen 908 tétellel nevezett. A rekord nevezési szám mellett az ország legnagyobb szakmai vetélkedésének rangját emelte az is, hogy ebben az évben a nevezett tételeket 60 fős hazai és nemzetközi bírálókból álló testület minősítette.

A június 25-én, közel 200 résztvevő − elsősorban bortermelők, valamint az agrárium számos szakmai szervezete és a kormányzati szervek képviselői − jelenlétében, ünnepélyes keretek között megrendezett díjátadón a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok munkáját egy Nagydíjjal (Mátra Superior Olaszrizling 2017), két Aranyéremmel (1014 Irsai Olivér 2018 és Mátra Superior Olaszrizling 2017) és egy ezüstéremmel (1014 Cabernet Sauvignon Rosé 2018) jutalmazta a zsűri.

A 2019-es fesztiválszezon is igazán sikeresen indult, a 27. Telekom VOLT Fesztiválra 143 ezren látogattak el. A fesztiválok hivatalos boraként a Borháló és a Dubicz „Sziget válogatása” – a White, Red és Rosé - Sopronban is elnyerte a fesztiválozók tetszését, fogyasztották tisztán és fröccsként is. A borok és a fesztiválozók azóta Zamárdiba költöztek, hogy a július 7-ig a Balaton Sound-on is lehetőség legyen koccintani.

(A fotó a tavalyi Balaton Sound-on készült)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS