Ráuntak a francia vendéglátósok a későn érkező vendégekre

2019. 04. 18., 09:00

Párizs kávézóinak és éttermeinek vezetői úgy döntöttek, követik a szállodák és panziók gyakorlatát, és megbírságolják azokat a vendégeket, akik nem mondták le időben a lefoglalt asztalukat.

A több órára nyúló ínyenc francia étkezési stílus az egyik oka annak, hogy sokszor egymásba ér két család vagy csoport étkezése, és emiatt csúszik a következő csapat vacsora-, vagy ebédidejének kezdete – írja a turizmus.com.

Sok helyen ma már az a biztosíték az asztalfoglaláskor, hogy megadjuk a hitelkártyánk adatait. Ha az étteremben nem jelenünk meg a megbeszélt időben, bánatpénzt kell fizetnünk, hiszen a menedzsment elesik a tervezhető bevételtől.

„A vendégeknek a legcsekélyebb elképzelésük sincs eme cselekvésük gazdasági kihatásairól” – jegyezte meg a téma kapcsán a Les Grandes Tables du Monde ügyvezető igazgatója. Egy átlagos Michelin-csillagos étterem ebből fakadó éves vesztesége akár 150 ezer euró is lehet.

Xavier Zeitoun, a Zenchef nevű étterem alapítója szerint az éttermek teljes bevételének legalább 30 százaléka elvész a nem időben lemondott asztalfoglalások miatt. Eddig 245 étterem fogadta el az új rendszert, főleg a felkapott, nevesebb helyek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 17:22:00
Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS