A firenzei nemzetközi versenyen összesen 11 elismerést gyűjtött be a magyar csoki manufaktúra, a chocoMe.
Firenzében a chocoMe két olyan terméke is kiemelkedően szerepelt a március 30-ai gálán, amelyek korábban nem kaptak díjat. Első aranyérmes lett az Étcsokoládéba mártott kandírozott gyömbér, a chocoMe Voilé termékvonal tagja, valamint ezüstérmet érdemelt ki a Falatnyi étcsokoládé lapocskák málna töltelékkel. Utóbbi termék a chocoMe Petit 21 család tagja, amely nemrég, 2019 elején debütált.
7 további, már díjnyertes terméket is elismert a nemzetközi zsűri. Ezekkel a csokoládékkal 3-4 vagy akár 5 évvel ezelőtt már neveztek és kaptak díjakat különböző versenyeken. A Mészáros Gábor vezette cégnél úgy gondolták, hogy ennyi idő elteltével ismét szükséges a megmérettetés, hogy bizonyíthassák: a chocoMe minősége továbbra is kiemelkedő az egyre erősödő nemzetközi mezőnyben is.
Idén két különdíjat nyertek, amelyekkel kiemelt hangsúly került a csokoládéköltemények különlegességére, világviszonylatban is páratlan receptúrájára. A „Legjobb recept” díját a Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula, a chocoMe Raffinée drazsé vonal egyik legmennyeibb íze kapta.
Ugyanez a termék érdemelte ki a „CRAFT” különdíjat is, amellyel a legkiemelkedőbb gondossággal, alapossággal, odafigyeléssel és körültekintéssel kivitelezett terméket jutalmazzák.
A chocoMe két hatalmas „bókot” is kapott a verseny főszervezőjétől, Monica Meschinitől: a neves olasz csokoládéítész Mészáros Gábort „Drazsémágusként” aposztrofálta, valamint az aranyérmes Voilé terméket a világ legjobb csokoládéval bevont gyömbéreként jellemezte a díjátadón.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.