Ennyi vándormadár dolgozik a magyar vendéglátásban

2019. 03. 28., 09:30

A vendéglátásban dolgozók majdnem negyede szakképzetlen Magyarországon, 18 százalékuknak OKJ tanfolyam vagy képzés, 30 százalékuknak pedig szakiskolai végzettség a legmagasabb képesítése – derült ki az Eventrend Global kutatásából.

A vendéglátásban dolgozók 16 százaléka tud rendesen angolul, míg 18 százalékuk egyáltalán nem beszéli a nyelvet – olvasható a Világgazdaságban. Németül a megkérdezettek 9 százaléka tud, miközben a 47 százalékuk nem beszél ilyen nyelven.

A válaszadók 8 százaléka nem tud megszólalni egyetlen idegen nyelven sem, viszont 13 százalékuk három vagy több nyelven is tud valamilyen szinten.

A válaszadók átlagosan 3,7 évet töltenek egy munkahelyen. A fiatalok kevésbé lojálisak munkaadóikhoz, míg a 40 évnél idősebbek éveket képesek lehúzni ugyanott. A megkérdezettek 13 százaléka egyébként vándormadárnak számít, ők kevesebb, mint egy évig tartanak ki egy munkahelyen.

A külföldön szerencsét próbáló magyarok közül a legtöbben a vendéglátásból kerültek ki. 41 százalékuk dolgozott már 1-2 hétnél hosszabb ideig külföldön.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-30 10:22:19
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) szabályai között a feltételek nem teljesítése esetén fizetendő büntetőkamatok mértéke irreálisan magassá vált, ezért a kormány új rendeletében ezeket 5 százalékban maximálja.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS