Húsba vágó téma a húsmentes vendéglátás bővítése

2019. 02. 03., 10:00

Ma már aligha engedheti meg magának egy vendéglátós, hogy ne foglalkozzon a húsmentes kínálat bővítésével. A témát járják körbe a Piqniq Budapest legközelebbi rendezvényén.

Húsmentes a jövő gasztrovállalkozása? Avagy: Meatless or less meat? A Piqniq Budapest február 21-ei budapesti rendezvényén azt a kérdést járják körbe, hogy mit kezdjenek a gasztronómia területén működő vállalkozások, éttermek, bisztrók a húsmentes (és vegán) trenddel.

Kérdés van bőven:

- Miért kell ma már minden vendéglátóhelynek foglalkoznia a húsmentes kínálattal?
- Miről szól a húsmentes táplálkozási irányzat, miért született meg és merre tart?
- Hogyan hat ez a gasztronómia és a vendéglátás jövőjére?
- Hogyan kell meghaladni azt a Magyarországon is uralkodó jelenséget, hogy az étlapon a vegetáriánus alternatíva egyenlő a körettel?
- Hogyan viszonyul egymáshoz költségekben egy húsmentes és egy húsos főétel?

A témáról beszélgetnek majd többek között Bede Annával, a vegasztromania blog szerzőjével, Saás Petrával, a Fruccola tulajdonosával vagy Papp Péterrel, a Las Vegan’s étteremlánc tulajdonosával.

A Piqniq Budapest gasztrovállalkozások edukációs közössége tavaly startolt.

A csapatban találunk üzletnyitási tanácsadót, konyhatechnológiai cég, vendéglátóhelyek pénzügyi tanácsadóját, illetve gasztro marketing és stratégiai szakembert is.

Fő céljuk, hogy új szakmai közösség kialakulásának biztosítsanak időt és teret a gasztronómia és a vendéglátás területén működő vállalkozások számára. A Piqniq előadói történeteket, szakmai információkat, trendeket és ötleteket osztanak meg az érdeklődőkkel, a rendezvények egyben kapcsolatépítési lehetőséget is teremtenek.

Rétfalvi-Kurucz Alexandra, a Piqniq egyik alapítója korábban az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz interjújában elmondta: az első eseményük sikere igazolta, hogy óriási igény van az új trendek megismertetésére.

A Piqniq Budapest tavaly novemberben azt a témát járták körbe, hogy mi minden szükséges egy cukrászati vállalkozás beindításához, illetve egy már működő cukrászda sikeréhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 19:18:00
Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS