Húsba vágó téma a húsmentes vendéglátás bővítése

2019. 02. 03., 10:00

Ma már aligha engedheti meg magának egy vendéglátós, hogy ne foglalkozzon a húsmentes kínálat bővítésével. A témát járják körbe a Piqniq Budapest legközelebbi rendezvényén.

Húsmentes a jövő gasztrovállalkozása? Avagy: Meatless or less meat? A Piqniq Budapest február 21-ei budapesti rendezvényén azt a kérdést járják körbe, hogy mit kezdjenek a gasztronómia területén működő vállalkozások, éttermek, bisztrók a húsmentes (és vegán) trenddel.

Kérdés van bőven:

- Miért kell ma már minden vendéglátóhelynek foglalkoznia a húsmentes kínálattal?
- Miről szól a húsmentes táplálkozási irányzat, miért született meg és merre tart?
- Hogyan hat ez a gasztronómia és a vendéglátás jövőjére?
- Hogyan kell meghaladni azt a Magyarországon is uralkodó jelenséget, hogy az étlapon a vegetáriánus alternatíva egyenlő a körettel?
- Hogyan viszonyul egymáshoz költségekben egy húsmentes és egy húsos főétel?

A témáról beszélgetnek majd többek között Bede Annával, a vegasztromania blog szerzőjével, Saás Petrával, a Fruccola tulajdonosával vagy Papp Péterrel, a Las Vegan’s étteremlánc tulajdonosával.

A Piqniq Budapest gasztrovállalkozások edukációs közössége tavaly startolt.

A csapatban találunk üzletnyitási tanácsadót, konyhatechnológiai cég, vendéglátóhelyek pénzügyi tanácsadóját, illetve gasztro marketing és stratégiai szakembert is.

Fő céljuk, hogy új szakmai közösség kialakulásának biztosítsanak időt és teret a gasztronómia és a vendéglátás területén működő vállalkozások számára. A Piqniq előadói történeteket, szakmai információkat, trendeket és ötleteket osztanak meg az érdeklődőkkel, a rendezvények egyben kapcsolatépítési lehetőséget is teremtenek.

Rétfalvi-Kurucz Alexandra, a Piqniq egyik alapítója korábban az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz interjújában elmondta: az első eseményük sikere igazolta, hogy óriási igény van az új trendek megismertetésére.

A Piqniq Budapest tavaly novemberben azt a témát járták körbe, hogy mi minden szükséges egy cukrászati vállalkozás beindításához, illetve egy már működő cukrászda sikeréhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS