Húsba vágó téma a húsmentes vendéglátás bővítése

2019. 02. 03., 10:00

Ma már aligha engedheti meg magának egy vendéglátós, hogy ne foglalkozzon a húsmentes kínálat bővítésével. A témát járják körbe a Piqniq Budapest legközelebbi rendezvényén.

Húsmentes a jövő gasztrovállalkozása? Avagy: Meatless or less meat? A Piqniq Budapest február 21-ei budapesti rendezvényén azt a kérdést járják körbe, hogy mit kezdjenek a gasztronómia területén működő vállalkozások, éttermek, bisztrók a húsmentes (és vegán) trenddel.

Kérdés van bőven:

- Miért kell ma már minden vendéglátóhelynek foglalkoznia a húsmentes kínálattal?
- Miről szól a húsmentes táplálkozási irányzat, miért született meg és merre tart?
- Hogyan hat ez a gasztronómia és a vendéglátás jövőjére?
- Hogyan kell meghaladni azt a Magyarországon is uralkodó jelenséget, hogy az étlapon a vegetáriánus alternatíva egyenlő a körettel?
- Hogyan viszonyul egymáshoz költségekben egy húsmentes és egy húsos főétel?

A témáról beszélgetnek majd többek között Bede Annával, a vegasztromania blog szerzőjével, Saás Petrával, a Fruccola tulajdonosával vagy Papp Péterrel, a Las Vegan’s étteremlánc tulajdonosával.

A Piqniq Budapest gasztrovállalkozások edukációs közössége tavaly startolt.

A csapatban találunk üzletnyitási tanácsadót, konyhatechnológiai cég, vendéglátóhelyek pénzügyi tanácsadóját, illetve gasztro marketing és stratégiai szakembert is.

Fő céljuk, hogy új szakmai közösség kialakulásának biztosítsanak időt és teret a gasztronómia és a vendéglátás területén működő vállalkozások számára. A Piqniq előadói történeteket, szakmai információkat, trendeket és ötleteket osztanak meg az érdeklődőkkel, a rendezvények egyben kapcsolatépítési lehetőséget is teremtenek.

Rétfalvi-Kurucz Alexandra, a Piqniq egyik alapítója korábban az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz interjújában elmondta: az első eseményük sikere igazolta, hogy óriási igény van az új trendek megismertetésére.

A Piqniq Budapest tavaly novemberben azt a témát járták körbe, hogy mi minden szükséges egy cukrászati vállalkozás beindításához, illetve egy már működő cukrászda sikeréhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS