Húsba vágó téma a húsmentes vendéglátás bővítése

2019. 02. 03., 10:00

Ma már aligha engedheti meg magának egy vendéglátós, hogy ne foglalkozzon a húsmentes kínálat bővítésével. A témát járják körbe a Piqniq Budapest legközelebbi rendezvényén.

Húsmentes a jövő gasztrovállalkozása? Avagy: Meatless or less meat? A Piqniq Budapest február 21-ei budapesti rendezvényén azt a kérdést járják körbe, hogy mit kezdjenek a gasztronómia területén működő vállalkozások, éttermek, bisztrók a húsmentes (és vegán) trenddel.

Kérdés van bőven:

- Miért kell ma már minden vendéglátóhelynek foglalkoznia a húsmentes kínálattal?
- Miről szól a húsmentes táplálkozási irányzat, miért született meg és merre tart?
- Hogyan hat ez a gasztronómia és a vendéglátás jövőjére?
- Hogyan kell meghaladni azt a Magyarországon is uralkodó jelenséget, hogy az étlapon a vegetáriánus alternatíva egyenlő a körettel?
- Hogyan viszonyul egymáshoz költségekben egy húsmentes és egy húsos főétel?

A témáról beszélgetnek majd többek között Bede Annával, a vegasztromania blog szerzőjével, Saás Petrával, a Fruccola tulajdonosával vagy Papp Péterrel, a Las Vegan’s étteremlánc tulajdonosával.

A Piqniq Budapest gasztrovállalkozások edukációs közössége tavaly startolt.

A csapatban találunk üzletnyitási tanácsadót, konyhatechnológiai cég, vendéglátóhelyek pénzügyi tanácsadóját, illetve gasztro marketing és stratégiai szakembert is.

Fő céljuk, hogy új szakmai közösség kialakulásának biztosítsanak időt és teret a gasztronómia és a vendéglátás területén működő vállalkozások számára. A Piqniq előadói történeteket, szakmai információkat, trendeket és ötleteket osztanak meg az érdeklődőkkel, a rendezvények egyben kapcsolatépítési lehetőséget is teremtenek.

Rétfalvi-Kurucz Alexandra, a Piqniq egyik alapítója korábban az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz interjújában elmondta: az első eseményük sikere igazolta, hogy óriási igény van az új trendek megismertetésére.

A Piqniq Budapest tavaly novemberben azt a témát járták körbe, hogy mi minden szükséges egy cukrászati vállalkozás beindításához, illetve egy már működő cukrászda sikeréhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 11. 30., 11:59
Ismét a zeneművészet tíz legkiválóbb fiatal képviselőjét díjazta az MVM. A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának kétmillió forinttal járó elismeréseit tizennegyedik alkalommal adták át 2021. november 23-án. (x)
2021. 12. 02., 09:26
Az Amway 30 éve működik sikeresen a magyarországi piacon, ezt a sikertörténetet szeretném továbbvinni, célom a direkt értékesítésnek, mint iparágnak nagyobb elismertséget szerezni – mondta az Üzletemnek Kiss-László Dalma, az Amway Hungária marketing és PR igazgatója.
2021-12-07 10:47:27
A magyarok 83 százaléka szokott online számlát fizetni, a többségük valamennyi számláját online fizeti, de akadnak olyanok, akik megszokásból vagy a lehetőség hiánya miatt 1-1 számlát készpénzzel kénytelenek rendezni – derült ki az NHKV Zrt. által készített kutatásból.
2021-12-07 08:28:28
A fiatal innovátorokat támogató Hungarian Startup University Program kapta idén a „Most Innovative Business Development Project of Europe 2021” díjat. A rangos nemzetközi elismerést a program egyik alapítója, Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettese vehette át a 2021-es Fiatal Vállalkozók Hete keretében.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Európa-szerte egyre több ország ismeri fel, hogy a zavartalan, klímabarát, megfizethető árú energiaellátás érdekében szükség van az áramtermelésben az atomenergiára. Legutóbb Hollandia és Franciaország döntött új atomerőmű építése mellett.