Idén rendezték meg negyedszerre a Desszert Versenyt a Sirha Budapest kiállításon.
A cukrászoknak egy gyümölcsös desszertet, egy tányérdesszertet és egy választott artisztikai munkát (cukorból vagy csokoládéból) kellett hét óra alatt a zsűrinek bemutatni – írja a Gusto.
A versenyt a Textúra étterem cukrászcsapata, Tóth Viktória és Fekete Annamária nyerte, a második helyen Szőke Adrienn és Vaszilovics Ádám, a harmadik helyen Béres Anett és Kőrösi Kristóf végzett.
A mezőny igazán erős volt:
A zsűri:
A verseny szervezője Kolonics Zoltán cukrász volt.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.