A DiningHour a repülőjegyfoglaláshoz hasonló rendszerben, az éttermek csúcsidőszakán kívüli órákra kínál olcsóbb ételeket. Az applikációban jelenleg 70 minőségi budapesti étterem ajánlata található.
Miközben a szállodák és a légitársaságok világszerte átlagosan 70 százalék feletti kihasználtsággal működnek, az éttermek esetében ez 35 százalék. A bizonyos idősávokban előforduló sok üres asztal nagyban megnöveli a cégek költségeit, ezért ételeiket is drágábban kell adniuk.
A DiningHour célja, hogy csúcsidőszakon kívülre szervezzen vendégeket az éttermeknek, így növelve az asztalok kihasználtságát és egyben csökkentve az ételek árát a felhasználók számára. Könnyen lehet találni kedvezményes időpontokat ebéd és vacsoraidőben is félórás bontásokban.
A most indult DiningHour applikációban a felhasználók jelenleg 70 minőségi budapesti étterem szabad időpontjai közül válogathatnak. A vendéglátóhelyek között már most számos kategória fellelhető a nemzetközi konyha remekeitől, a magyaros éttermeken, cukrászdákon és vegán éttermeken át a Michelin-csillagos éttermekig.
A fejlesztők arra számítanak, hogy egy éven belül több száz hely közül választhatnak a felhasználók, és nem csak Budapesten, hanem idővel a vidéki városokban és a világ más országaiban is.
„Ez a fajta költségoptimalizálási koncepció eddig ismeretlen volt a vendéglátásban, de nagyon jó volt a fogadtatás az éttermek és a vendégek részéről is. Az akár 50 százalékos kedvezménnyel szeretnénk minél több ember számára lehetővé tenni akár a mindennapos étterembe járás élményét valamint, hogy egyre többen kipróbálhassák a felsőbb kategóriás éttermek gasztronómiai különlegességeit” – mondta Karaszi Csaba, a DiningHour egyik társalapítója.
Az új applikáció vezetője hozzátette: bővülésükhöz elengedhetetlen, hogy minél több minőségi vendéglátóhely csatlakozzon hozzájuk, ezért várják azoknak az éttermeknek a jelentkezését, akik csúcsidőn kívüli időszakra szóló kedvező ajánlatokat adnának. Emellett arra kérik a felhasználókat, hogy ők is írják meg, hova foglalnának még asztalt szívesen.
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!
Lezárultak a Paks II. Atomerőmű résfalazási munkálatai. A terület előkészítése folytatódik, jelenleg a talajszilárdítást végzik az építési területen.