Alain Ducasse francia sztárséf, több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa szerint biztonságosabb étteremben, mint otthon étkezni.
Alain Ducasse azt kérte a francia kormánytól, engedélyezze a felelősségteljes éttermeknek a részleges megnyitást – írja a Gusto.
„Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot” – mondta a sztárséf a francia hírügynökségnek.
Alain Ducasse-t, akinek az éttermei 17 Michelin-csillaggal rendelkeznek, fogadta Emmanuel Macron államfő a vendéglátószektor más vezetőivel együtt.
„A vendéglátás jobb lesz egészségbiztonság szempontjából, mint az otthoni étkezés. A kormány meghallotta ezt a véleményt. Még meg kell emésztenie, de a tudatra ébredés a vezetőink részéről egyértelműen megtörtént” – mondta a séf, aki szerint a francia éttermek várhatóan június 2. és 20. között nyithatnak újra.
A francia kormány korábban azt közölte, hogy a március 15-én hatóságilag bezárt vendéglátóipari egységek újranyitásáról május végén születhet döntés.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.