30 országból ez a 3 győzött a borrajongóknál

2019. 07. 19., 11:00

A lasminute.com felmérése szerint a borrajongók Olaszországot tartják a legjobb boros országnak.

Harminc különböző bortermelő országot hasonlítottak össze, elsősorban a bortermelés, a borkóstoltatás, a pincészetek látogathatósága, valamint az utazási és szállásköltségek minőségének, ár-érték arányának tekintetében – írja a Gusto.

Olaszország valamennyi szegmensben fejhosszal győzött. Franciaország a második, Spanyolország a harmadik, Dél-Afrika a negyedik helyen végzett, míg Ausztrália a 15., az Egyesült Államok a 27. helyre csúszott.

Olaszország azért is győzhetett ebben a versengésben, mert úgy tűnik, a borfogyasztókat tényleg itt éri a legtöbb pozitív tapasztalat. Már csak azért is, mert itt jelentősen több a nyitott pincészet, ahová előzetes bejelentkezés nélkül is beeshetünk egy-egy borkóstoló erejéig.

Nyilván szerepet játszott még az a nem elhanyagolható tény, hogy az olasz borok átlagára (4, 77 euró) alacsonyabb, mint mondjuk, a franciáké (5, 73 euró).

Nem véletlen, hogy a Wine-Searcher szerint a világ 50 legdrágább bora közül 38 Franciaországból származik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS