30 országból ez a 3 győzött a borrajongóknál

2019. 07. 19., 11:00

A lasminute.com felmérése szerint a borrajongók Olaszországot tartják a legjobb boros országnak.

Harminc különböző bortermelő országot hasonlítottak össze, elsősorban a bortermelés, a borkóstoltatás, a pincészetek látogathatósága, valamint az utazási és szállásköltségek minőségének, ár-érték arányának tekintetében – írja a Gusto.

Olaszország valamennyi szegmensben fejhosszal győzött. Franciaország a második, Spanyolország a harmadik, Dél-Afrika a negyedik helyen végzett, míg Ausztrália a 15., az Egyesült Államok a 27. helyre csúszott.

Olaszország azért is győzhetett ebben a versengésben, mert úgy tűnik, a borfogyasztókat tényleg itt éri a legtöbb pozitív tapasztalat. Már csak azért is, mert itt jelentősen több a nyitott pincészet, ahová előzetes bejelentkezés nélkül is beeshetünk egy-egy borkóstoló erejéig.

Nyilván szerepet játszott még az a nem elhanyagolható tény, hogy az olasz borok átlagára (4, 77 euró) alacsonyabb, mint mondjuk, a franciáké (5, 73 euró).

Nem véletlen, hogy a Wine-Searcher szerint a világ 50 legdrágább bora közül 38 Franciaországból származik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS