A szakszövetség méltatlannak tartja a Gundel elleni támadásokat

2019. 01. 11., 11:00

A magyarországi szállodákat és éttermeket tömörítő szakmai szervezet indokolatlannak és méltatlannak tartja Gundel Éttermet ért támadássorozatot.

A Gundel Étterem 125 éve van jelen Magyarország vendéglátásában, az egyik legerősebb márkája a magyar turizmusnak, egyedüli étteremként került be a Hungarikumok gyűjteményébe – írja turizmus.com a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének közleményét idézve.

Mint írják: „Kiállunk kollégáink mellett, akik az elmúlt napokban politikai színezetű támadásnak voltak kitéve. A Gundel csapata az elmúlt évtizedekben bizonyította, hogy szakmai tudásával, tapasztalatával méltó vendéglátója a hazai és nemzetközi közönségnek.”

A közleményben leszögezik: „A kormányzat éttermi kiszolgálása kiemelt feladat, egyetértünk azzal, hogy ezt a megbízást – a kiírás szerinti pályázaton – a Gundel Étterem nyerte el”.

Mint megírtuk, a Budai Várban, a Karmelita Épületegyüttesben 2019 januárjától a Gundel étterem bérli a konyhát és a kiszolgálótereket. A Gundel által üzemeltetett menza biztosítja majd a Miniszterelnökség ott dolgozó munkatársainak étkezését.

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS