A szakszövetség méltatlannak tartja a Gundel elleni támadásokat

2019. 01. 11., 11:00

A magyarországi szállodákat és éttermeket tömörítő szakmai szervezet indokolatlannak és méltatlannak tartja Gundel Éttermet ért támadássorozatot.

A Gundel Étterem 125 éve van jelen Magyarország vendéglátásában, az egyik legerősebb márkája a magyar turizmusnak, egyedüli étteremként került be a Hungarikumok gyűjteményébe – írja turizmus.com a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének közleményét idézve.

Mint írják: „Kiállunk kollégáink mellett, akik az elmúlt napokban politikai színezetű támadásnak voltak kitéve. A Gundel csapata az elmúlt évtizedekben bizonyította, hogy szakmai tudásával, tapasztalatával méltó vendéglátója a hazai és nemzetközi közönségnek.”

A közleményben leszögezik: „A kormányzat éttermi kiszolgálása kiemelt feladat, egyetértünk azzal, hogy ezt a megbízást – a kiírás szerinti pályázaton – a Gundel Étterem nyerte el”.

Mint megírtuk, a Budai Várban, a Karmelita Épületegyüttesben 2019 januárjától a Gundel étterem bérli a konyhát és a kiszolgálótereket. A Gundel által üzemeltetett menza biztosítja majd a Miniszterelnökség ott dolgozó munkatársainak étkezését.

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-04 14:40:00
A magyar vállalkozásoknak sok problémával kell manapság megküzdeniük, a legrosszabb azonban a bizonytalanság – mondta Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az ATV Start című műsorában.
2023-02-04 14:23:33
Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.