A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére létrejött, tíz ikonikus magyar fogásra és tíz ikonikus magyar séfre épülő koncepció már edukációs roadshow-n is bemutatkozott.
Megállapodás született arról, hogy a magyar hagyományokra és a sokszínűségre épülő mai gasztronómiai élménykínálat célzott megismertetése és eredményes népszerűsítése ikonikus magyar ételek folyamatos és következetes bemutatásával és kommunikációval érhető el – írja a turizmus.com.
Egyeztetések után egyetértési nyilatkozat született a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a gasztronómiában meghatározó szereplők között.
Ezek alapján Magyarország ikonikus ételei a következők:
libamáj/kacsamáj hidegen készítve, körözött színes grillezett paprikasalátával, gulyás, halászlé, töltött káposzta, csirkepaprikás galuskával (alternatíva: harcsapaprikás csuszával), szarvasgerinc (elkészítési javaslat: erdei gombákkal/vadasan), tojásos nokedli salátával, somlói és dobostorta.
Kapacitásbővítés, kutatás-fejlesztés, valamint munkavállalói képzés is szerepel abban a közel 200 millió euró értékű beruházássorozatban, amelyet gyöngyösi és csömöri telephelyein indít a fogyasztási cikkeket gyártó amerikai vállalat.
Orbán Viktor washingtoni sajtótájékoztatóján bejelentette: az amerikai szankciós akadályokat átadtuk a múltnak.