Februárban bemutatkozott az Egerben megrendezett Szőlészeti és Borászati Konferencián az Egri Borműhely.
Az Egri Borműhelyt tíz egri borász közös gondolkodása hozta létre – írja a Gusto Magazin.
A közös cél az egri bikavér megerősítése, az egri csillag piaci megszilárdítása, a Szépasszony-völgy újradefiniálása, az egységes Egri palack megalkotása és bevezetése.
Az egyesület egyik alapítója, Lőrincz György, a St. Andrea Szőlőbirtok borásza így nyilatkozott a közös munkáról:
„Számomra nagy élmény lelkes kollégákkal korszakos feladatokról, kérdésekről elmélkedni. Örülök nekik, és igazán remélem, hogy ez a szeretet kiárad majd az egész borvidékünkre, és – bízván valóban méltó közös törekvéseinkben – beteljesítjük a ránk szabott feladatainkat, így talán példát adhatunk a következő generációnak is!”
Az Egri Borműhely tagjai:
Aki egyszer már evett rendes mustárt, az bizony utána fanyalogni fog a semmilyen ízű bolti változatokra. Itt az idő, hogy elkészítsük a saját mustárunkat. Rém egyszerű.
Az eredetivel megegyező méretű modellen tesztelték az új blokkok alaplemezének betonozásánál alkalmazott eljárást.