Napjaink egyik legégetőbb kérdése a fenntartható élelmezés. A téma aktualitása kapcsán fenntartható élelmiszeripari megoldásokra írt ki pályázatot a METRO.
A METRO magyarországi leányvállalata egyetemi hallgatóknak adott teret, hogy részt vehessenek egy szakmai megmérettetésen – írja a turizmus.com.
A Szent István Egyetem hallgatóinak kiírt pályázatuk célja az volt, hogy a résztvevők a nagykereskedelem saját márkás METRO Chef termékcsaládját gondolják újra az egészség- és környezettudatos táplálkozás jegyében.
A termékeket a HORECA vásárlók és rajtuk keresztül a Z generációs végfelhasználók igényeire kellett szabniuk.
A zsűri a Spájz girls csapatnévre hallgató, „Veggievable” pályázattal induló fiatalokat találta a legjobbaknak. A nyertes csapat megoldása a Veggievable mirelit zöldségrudacska volt, amelyet lencsés-paradicsomos és babos-kukoricás ízesítésben terveztek meg.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.